Premierminister skal stå skoleret om milliard-ordre til CSC

Storbritanniens premierminister David Cameron skal i næste uge udspørges om sin rolle i indkøbet af sundheds-it hos CSC for 25 milliarder kroner.

Det er ikke kun i Danmark, at sundheds-it er dyrt, forsinket og behæftet med skandaler.

I Storbritannien skyller en sag om patienthåndteringssystemet ?Lorenzo? nu ind i Downing Street 10, hvor premierminister David Cameron i næste uge skal svare på, hvad han vidste om forsinkelserne af it-systemet.

Det er CSC, der har fået til opgave at levere Lorenzo. CSC har ifølge britiske Computerworld opgaver i det britiske sundhedsvæsen for ikke mindre end 3,2 milliarder pund, svarende til 25 milliarder kroner.

Spørgsmålene lander hos David Cameron samtidig med, at det britiske sundhedsministerium forhandler med CSC om, hvad der skal ske, efter at CSC flere gange har misset deadlines i projektet.

Det er det konservative parlamentsmedlem Richard Bacon, der stiler spørgsmålene til David Cameron på baggrund af en bekymring over, om forsinkelserne vil fordyre projektet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Deleted User

på baggrund af en bekymring over, om forsinkelserne vil fordyre projektet.

Hvornår lærer det offentlige, DK eller UK alike, at ikke betale før produktet er færdigt?

CSC må forventes at levere hele den løsning der var specificeret i udbudsmateriale, til prisen og til tiden. Alt derudover skal stå for CSCs egen regning, ikke kunden.

Kunden burde ikke betale en krone, før produktet er færdigt, installeret, og virker

  • 0
  • 0
#5 Deleted User

Skulle CSC så lægge 25 mia. kroner ud for den britiske stat?

Vil du betale for noget du ikke for leveret?

Derudover er 25 mia. for en enkelt løsning helt urealistisk. Betaling for (meget) mindre delleverancer er mere realistiske.

Men igen, alt over tidsplanen skal ikke koste kunden penge. Det er CSCs eget ansvar at de ikke har kunne opfylde de krav de sagde ja til, og derfor bør kun CSC bøde for det

  • 0
  • 0
#7 Deleted User

Men fik jeg bygget et hus, ville godt betale for murene, når de var færdige og for taget, når det kom på.

Og hvis håndværkerne så sagde, "det bliver ikke færdig til tiden, vi skal have flere penge" efter murene var kommet op, hvad ville du så gøre?

Sige ja, eller finde nye håndværkere til at overtage byggeriet?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere