Praktik skal skaffe flere piger til it-branchen

27. november 2007 kl. 12:49
Langkær Gymnasium og it-virksomheden Key2Know har lanceret virksomhedspraktik for at gøre elever, og især piger, mere interesserede i en karriere i it-branchen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et pilotprojekt mellem Langkær Gymnasium og it-konsulenthuset Key2Know skal være med til at rekruttere folk til it-branchen, det skriver projektets to initiativtagere i dag i en pressemeddelelse.

Projektet går ud på, at Langkær Gymnasium, som det første gymnasium i Danmark, sender sine elever i virksomhedspraktik.

Henover hele 3.g har en klasse på Langkær Gymnasium været i praktik hos Key2Know, og it-virksomheden har også undervist eleverne på gymnasiet.

Praktikken i it-virksomheden er projektorienteret, og praktikanterne bruger en hel uge på at lave et e-læringsprojekt til kompetenceudvikling for Borgerservice hos Århus Kommune.

Flere piger til it-branchen

Praktikken skal give eleverne et indtryk af, hvordan det er at arbejde i it-branchen, og dermed kvalificere elevernes valg af videregående uddannelser og efterfølgende erhverv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For virksomheden Key2Know handler partnerskabet med Langkær Gymnasium om at tiltrække flere kloge hoveder til it-branchen, som er hårdt ramt af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

»Lige som resten af it-branchen har vi hos Key2Know været lidt bekymret over manglen på arbejdskraft i it-branchen. Især fraværet af piger er påfaldende. Vi vil gerne bryde nogle fordomme ned, og dermed stimulere især piger til at få øje på ? og gerne vælge ? en uddannelse inden for it,« siger administrerende direktør Bo Sejer Frandsen, Key2Know i pressemeddelelsen.

Projekt skal bane vejen for andre

Senere evalueres projektet for at dokumentere, i hvilket omfang et længevarende praktikophold i en it-virksomhed kvalificerer og påvirker elevernes valg af uddannelse.

Erfaringerne fra projektet offentliggøres i form af en film og en håndbog, som blandt andet indeholder en model for praktiksamarbejde mellem gymnasiale uddannelser og erhvervslivet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er håbet, at andre gymnasier vil indføre erhvervspraktikken og dermed hjælpe eleverne til at få øjnene op for flere muligheder.

»Via konkret projektarbejde i erhvervslivet, som involverer en del af studenternes faglighed fra gymnasiet, får de studerende et langt mere kvalificeret studie- og erhvervsvalg,« siger rektor Anders Østergaard fra Langkær Gymnasium.

Pilotprojektet bliver økonomisk støttet af Region Midtjylland.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger