PR-billeder af Prins William afslørede passwords i det britiske forsvar

22. november 2012 kl. 09:45
Det engelske flyvevåben har hastigt ændret en række passwords, efter billeder af Prins William på arbejde som helikopterpilot kom til at afsløre for meget.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En PR-kampagne for hvordan Prince William arbejder som helikopterpilot har givet bagslag hos det britiske flyvevåben.

På et af billederne i billedserien, som blev sendt til de engelske medier i høj opløsning, kunne man nemlig læse med på skærme og papirer. Og blandt oplysningerne var der data, som bestemt ikke skulle falde i forkerte hænder. Det skriver The Guardian.

Da kikset blev opdaget, måtte det britiske flyvevåben derfor lynhurtigt ændre brugernavne og passwords for en række af medarbejderne. Ifølge The Guardian var det både brugernavne og password, man oprindeligt kunne se i billederne, om end det i så fald ville være et brud på de mest basale regler for god sikkerhedspraksis.

Nye billeder, hvor oplysningerne blev pixelerede, blev sendt ud, sammen med en opfordring til de medier, som modtog billederne i første omgang, om ikke at bruge de afslørende fotos.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prins William, den ældste søn af Prins Charles og Lady Diana, arbejder i øjeblikket som helikopterpilot i søredningstjenesten, på lige fod med de andre piloter. På billederne ser man ham således bag styrepinden i en gul redningshelikopter, til briefing med kollegerne og lignende. Billederne skulle promovere prinseparrets nye hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger