PR-billeder af Prins William afslørede passwords i det britiske forsvar

Illustration: leowolfert/Bigstock
Det engelske flyvevåben har hastigt ændret en række passwords, efter billeder af Prins William på arbejde som helikopterpilot kom til at afsløre for meget.

En PR-kampagne for hvordan Prince William arbejder som helikopterpilot har givet bagslag hos det britiske flyvevåben.

På et af billederne i billedserien, som blev sendt til de engelske medier i høj opløsning, kunne man nemlig læse med på skærme og papirer. Og blandt oplysningerne var der data, som bestemt ikke skulle falde i forkerte hænder. Det skriver The Guardian.

Da kikset blev opdaget, måtte det britiske flyvevåben derfor lynhurtigt ændre brugernavne og passwords for en række af medarbejderne. Ifølge The Guardian var det både brugernavne og password, man oprindeligt kunne se i billederne, om end det i så fald ville være et brud på de mest basale regler for god sikkerhedspraksis.

Nye billeder, hvor oplysningerne blev pixelerede, blev sendt ud, sammen med en opfordring til de medier, som modtog billederne i første omgang, om ikke at bruge de afslørende fotos.

Prins William, den ældste søn af Prins Charles og Lady Diana, arbejder i øjeblikket som helikopterpilot i søredningstjenesten, på lige fod med de andre piloter. På billederne ser man ham således bag styrepinden i en gul redningshelikopter, til briefing med kollegerne og lignende. Billederne skulle promovere prinseparrets nye hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere