Poul-Henning: Jeg er glad for dommen

Selv om Poul-Henning Kamp er ked af at have tabt sagen om 1.000 kroner til Lenovo, er han glad for den måde, han tabte på. Og så roser han dommeren.

»Surt.«

Det er den umiddelbare kommentar fra FreeBSD-udvikler Poul-Henning Kamp, efter at han tidligere i dag fik Dommer Søren Holm Seerups ord for, at han ikke kunne få refunderet et beløb svarende til en Windows Vista-licens, efter at have købt en Lenovo-pc hos firmaet Proconsult.

»Jeg havde forberedt mig på, at jeg kunne tabe. Og min advokat havde sagt, at jeg nok ville tabe. Og det er de vilkår der er, når man lægger sag an,« siger Poul-Henning Kamp.

Helt frem til den endelige tilkendegivelse fra dommer Seerup havde Poul-Henning Kamp ingen fornemmelse af, hvad vej sagen ville gå.

»Nej, jeg havde ingen mavefornemmelse. Det har længe stået mig klart, at det her ville være en fifty-fifty afgørelse. Og derfor har det irriteret mig, at det skulle tage så lang tid ? et helt år ? at nå hertil.« siger han.

Til trods for ærgrelsen over ikke at få medhold, ser Poul-Henning Kamp dog også lyspunkter efter dagens retsmøde

»Jeg er glad for den måde, jeg tabte på. Hvis nu jeg havde tabt sagen på nogle formalia, havde det været omsonst, men det her, det kan vi sagtens bruge til noget,« argumenterer han.

Ikke en endelig dom
I og med, at dommeren ikke lavede en endelig dom, men i stedet kom med en tilkendegivelse, er der ikke mulighed for, at sagen kommer op i en højere instans. I stedet bliver næste skridt nu sandsynligvis at gå til konkurrencemyndighederne.

»Det her har hele tiden handlet om at skabe klarhed om situationen. Nu kan vi gå til konkurrencemyndighederne og sige 'se, der ER ingen konkurrence. Man KAN ikke slippe for Windows.'« siger Poul-Henning Kamp.

Dommer Seerup tilkendegav, at parterne i sagens hver især skulle betale egne omkostninger, og derfor lander der snart en regning fra advokatfirmaet Bender von Haller Dragsted på FreeBSD-udviklerens skrivebord.

»Ja, og den må jeg jo så betale. Jeg regner med, at jeg nok går en tur med hatten på et tidspunkt, men jeg har med vilje ikke bedt om penge up front, fordi jeg ville give folk en chance for at bedømme, om min fremgangsmåde var fuldstændig tåbelig.«

Endelig synes Poul-Henning Kamp, at det var dejligt med en kompetent dommer i sagen.

»Det er hele retssagen værd at få rettens ord for, at jeg er for klog,« griner han.

»Og jeg er også glad for, at dommeren læser Version2 - det er et tegn på intelligens. Og så bliver jeg også nødt til at sige, at dommerens kommentar om overskrifterne var lige spot-on,« lyder hånen til Version2's reporter.

Ved afslutningen af sagen kommenterede dommeren nemlig en Version2-overskrift om sagen, som han ikke fandt var rimelig over for Poul-Henning Kamp.

Læs også Poul-Henning Kamps blogindlæg om afgørelsen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (54)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Christian W. Moesgaard

But there's no sense crying over every mistake you just keep on trying till you run out of cake.

Trololololololol

Anyway, som PHK siger, så kan man sagtens arbejde videre med denne her dom. Jeg finder dog stadig dommen lidt besynderlig, men dommeren gav ingen af parterne ret, og derfor kan der arbejdes videre med sagen om et mere åbent marked omkring Windows/OEM.

 • 0
 • 0
#4 Patrick Moog

Som jeg tolker "dommen":

Lenovo har en for snørklet kontrakt.

PHK var dog godt klar over hvad der stod.

Hvis en anden ikke vidende havde sagsøgt, var udfaldet måske noget andet.

Hvis Lenovo laver en lettere kontrakt, er der intet at komme efter, så må folk bare købe deres grej et andet sted hvor de ikke er tvunget til at få Windows med.

Hvad med Apple, er deres kontrakt nemmere at forstå, altså hvorfor du skal have OSx med?

 • 0
 • 0
#5 Jesper Hansen

»Det her har hele tiden handlet om at skabe klarhed om situationen. Nu kan vi gå til konkurrencemyndighederne og sige ’se, der ER ingen konkurrence. Man KAN ikke slippe for Windows.’« siger Poul-Henning Kamp.

HP sælger en hel del computere uden Windows. Prøv da i det mindste at undersøge markedet før du fyrer så noget af Mr. PHK.

 • 0
 • 0
#6 Morten Wegelbye Nissen

Er det ond tro fordi han kendte til Lenovos licenspolitik? Eller fordi han kendte til dualiteten i de to licenser? Eller fordi han jo godt at klar over at Windows er totalt dominerende på markedet?

Uanset, som jeg forstår det, har dommeren ikke forholdt sig til det der står i EULA for en OEM vista.

Jeg forstår kun banegård, måske derfor jeg ikke har læst jura.

 • 0
 • 0
#7 Morten Sjøgren

Har HP også fået nogle man kan købe i DK?

I flg. edbpriser kan man få to HP bærbare uden Windows, den ene med Freedos og den anden med SuSE Enterprise Desktop 11.

Den med Freedos er en HP ProBook 5310m Den med SuSE er HP Mini 5101.

Så når du siger at HP har mange, hvad mener du så? At 2 er mange? Eller at man kan købe dem i butikker der ikke er på edbpriser?

Jeg har ikke tjekket denne gang, da det tager for lang tid, men sidst jeg tjekkede HPs hjemmeside kunne man godt finde flere modeller uden Windows men få af dem var til salg i DK.

 • 0
 • 0
#10 jakob grandjean

Det er en af de flotteste tab jeg længe har hørt om.

Selvfølgelig var det "ond tro". Det er en stor ros til retssystemet i DK - eller i det mindste dele af det.

Gå nu videre til konkurencestyrelsen eller ombudsmand eller hvad...

Men en dag snart stiller jeg en flaske rødvin som du og "påhæng" trænger til - ha, ha - for klog.....

/jakob

 • 0
 • 0
#11 Morten Sjøgren

Blot fordi en vare ikke er på edbpriser, betyder det ikke, at den ikke kan skaffes - men de er nok ikke på "dansk" lager. Hvis interessen er stor nok, bliver "non-windows" modeller også lagervare herhjemme.

Det er jeg godt klar over, men når påstanden er at HP har mange og jeg ikke kan finde dem, så er jeg tilbøjelig til at sige det ikke er sandt. Især når jeg for et halvt år siden var igennem alle danske forhandlere som HP havde på deres liste med de maskiner og INGEN af dem solgte windows-fri versioner.

 • 0
 • 0
#12 Morten Sjøgren

Han mener, at jo før, I får købt dem og skaber efterspørgsel, jo hurtigere kommer der større udvalg.

Ikke godtaget, hvis det var hvad han mente, så kunne kan skrive det.

Jeg vil gerne købe min næste bærbar uden Windows, men ligenu er mit valg mellem nogle få dårlige maskiner eller en Mac, hvor jeg heller ikke vil have styresystemet.

 • 0
 • 0
#15 Thorbjørn Andersen

Lenovo fik fremhævet at dommene fra udlandet ikke kunne bruges. Det undrer mig lidt, fordi a) Det er præcis samme EULA (mig bekendt) b) Personerne har nok gjort nogenlunde det samme som PHK - og også handlet 'i ond tro'

Derudover tænkte jeg på, hvad der ville ske, hvis EU tvang MS til at ændre Windows 8+ EULA tilbage til den oprindelige formulering Windows XP/Vista formulering (netop for at tvangsåbne muligheden for refundering).

Ville denne dom så stadig danne præcedens for denne EULA?

 • 0
 • 0
#16 Mads Bendixen

Der er lidt her, fundet via Jesper Hansens link:

SUSE Linux Enterprise 11 http://h10010.www1.hp.com/wwpc/dk/da/sm/WF06b/321957-321957-64295-395555...

Jeg kan dog kun umiddelbart finde østeuropæiske forhandlere af den, pris ~5000 kr.

Det kan ikke betegnes som mange. Ved mange af serierne står der at de kan leveres med eks. SUSE, men når man så kigger ind for at finde de specifikke modeller, er de der ikke.

 • 0
 • 0
#17 Jesper Poulsen

Han mener, at jo før, I får købt dem og skaber efterspørgsel, jo hurtigere kommer der større udvalg.

Så man skal altså lade sig nøje med en skrabet maskine, fordi man ikke vil have det OS der ellers leveres med?

Så vil jeg hellere undvære maskinen. Og jeg er sikkert ikke den eneste.

 • 0
 • 0
#19 Morten Sjøgren

Tjek hp.dk. Umiddelbart kan jeg se minimum 15 modeller.

Er du sød at finde mig et link til butikker der også sælger disse 15 modeller?

Det var det der var pointen med mit svar. Det kan godt være at HP lister nogle modeller uden Windows, men man kan ikke købe ret mange af dem i DK.

 • 0
 • 0
#20 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Jesper,

Så man skal altså lade sig nøje med en skrabet maskine, fordi man ikke vil have det OS der ellers leveres med?

Så vil jeg hellere undvære maskinen. Og jeg er sikkert ikke den eneste.

Skal jeg forstå det således, at du alligevel så køber maskinen med Windows på?

Hvis det er tilfældet - så forklar mig lige igen, hvorfor Lenovo skulle besvære sig med at lave maskiner uden Windows på? De laver åbenbart et produkt, der er så godt, at I tossehoveder (ikke møntet på dig personligt) herinde alligevel køber med Windows på.

... det kan man sgu da kalde at klamre sig til sine ankler ... imens Microsoft skraldgrinende går i banken.

 • 0
 • 0
#21 Laurits Frandsen

Det må være fabrikantens eget valg om denne vil tilbyde produktet med eller uden licenser tilknyttet maskinen. Hvordan kan man tvinge producenter til at lave et produkt som der ikke er nogen der vil købe ? Det er helt sikkert at en maskine med en anden licens end Windows, eller slet ingen licens, vil blive noget dyrere end maskiner med Windows. Med det fåtal der vil blive solgt, er der ikke økonomi i at skulle producere dem. En windows licens koster for Lenovo ca. 275-325 kroner. Det kan ikke dække omkostningerne ved produktion og lagerførsel af en meget lille alternativ serie. Skal butikkerne så også dømmes til at have maskinerne på lager ? Det er vel de frie markedskræfter der bestemmer udbuddet ? Jeg tvivler på at I vil give mere for maskinen, for at få den uden Windows. Lad mig høre om det skulle være tilfældet alligevel, så kan jeg sagtens hjælpe jer med maskiner uden windows!

/Frandsen

 • 0
 • 0
#22 Anonym

Kendetegnet ved offentlige ansatte er, at man udfører mindst muligt, og på ingen måde tager ansvar for sine handlinger.

Det er vel velkendt, at man i stedet for at angribe 'aben', sender den videre til næste i 'systemet'.

Jeg har set tilfælde hvor 'aben' bliver kørt rundt cirkulært, så på et tidspunkt, hvor 'aben' rammer en selv, sender man den blot videre - for senere at ramme igen, men sendes videre, og kommer tilbage, og sendes videre..

Uden at gå i dybden, så synes jeg, at dommeren simpelthen ikke har nosser til at gribe ned i substansen, men vælger (den for ham) easy way out - nemlig at sende 'aben' videre, så han kan leve videre uden at have taget en beslutning, men prøv at udtale sætningen "hvem har ansvaret for...?" inden for det offentlige (staten), og man kan ikke se røven for bar skosåler, og bliver efterladt i et tomt lokale. (Been there - done that - da jeg blev hyret til at redde Navision Stat projektet).

Det blev nærmest til et one-man show, da disse 'folk' forvekslede ansvar med skyld, hvor jeg, fra privaten, mente 'hvem sørger for'.

Men vokabularier i privaten kan ikke bruges i det offentlige, da det nærmest er to parallel-universer.

Desværre er 'loaden' af videresendelse af denne 'abe' lagt over på PHK's skuldre, måske med tanke i, at byrden bliver så stor, at han opgiver....

 • 0
 • 0
#23 Claus Agerskov

Jesper Lund Stocholm skrev:

De laver åbenbart et produkt, der er så godt, at I tossehoveder (ikke møntet på dig personligt) herinde alligevel køber med Windows på.

Situationen som bruger af andre styresystemer end Microsoft Windows og Mac OS X er, at du har valget mellem:

 • at have et meget indskrænket udvalg og mange gange til en højere pris.

 • at have et stort udvalg, hvor du også betaler for den medfølgende Microsoft Windows eller Mac OS X.

Da Midtdata leverede deres egne bærbare med valgfri omkring styresystem eller ej, købte jeg dem.

De seneste gange har jeg købt bærbare med Microsoft Windows på tilbud, da prisen var lavere end tilsvarende uden styresystem.

Det kan godt være, at det hver gang har givet Microsoft nogle få hundrede kroner.

Desuden vil jeg gerne have uddybet, hvorfor du mener, at vi er tossehoveder, fordi vi gerne vil være fri for at betale noget, som vi ikke bruger og ikke behøver at være på den bærbare for at være brugbare.

Med venlig hilsen Claus Agerskov, AgerCon

 • 0
 • 0
#24 Henrik Mikael Kristensen

Jesper,

Hvis det er tilfældet - så forklar mig lige igen, hvorfor Lenovo skulle besvære sig med at lave maskiner uden Windows på? De laver åbenbart et produkt, der er så godt, at I tossehoveder (ikke møntet på dig personligt) herinde alligevel køber med Windows på.

Man har tilsyneladende som professionel [i]ikke noget valg[/i]. Er det så svært at forstå?

 • 0
 • 0
#25 Laurits Frandsen

Du kommer helt klart til sagens kerne her. Det er billigere med Windows på, så hvem vil betale mere for at få den uden ? Denne sag er jo absolut politisk betonet, accepter dog at udbuddet er et billede af efterspørgslen. Der er ikke efterspørgsel nok på maskiner uden Windows, til at det kan betale sig at lave dem.

I er tossehoveder fordi i ikke kan acceptere at det er billigere at producere med licensen end uden.

/Frandsen

 • 0
 • 0
#26 Martin Kofoed

I er tossehoveder fordi i ikke kan acceptere at det er billigere at producere med licensen end uden.

Jamen! Så lad os da få DET frem! For det burde jo alt andet lige betyde, at en "løssalgs-licens" ville nærme sig gratis, ikke?

Pointen er: med den nuværende OEM-struktur KAN man ikke få lov at gennemskue, hvad man reelt betaler for en Windows-licens. Du mener, det er et negativt beløb - fint nok. Men så skriv det for hulan da på prisskiltet!

 • 0
 • 0
#27 Laurits Frandsen

Jeg siger ikke det er et negativt beløb, blot at det bliver dyrere at producere til en meget lille kundeskare uden licensen. Hvil du også have at der på priskiltet på din bil står hvor meget af prisen der er for stereoanlægget og højttalerne ? Det er jo også noget man måske ikke bruger, men det er i bilen alligevel. FORDI flertallet af kunderne vil have det, her må de der ikke bruger det jo bare lade være med at tænde anlægget. Det er da for pokker producenten der bestemmer hvilken konfiguration maskinerne har. Jeg bruger kun 2GB RAM i den PC jeg har, men den har 4GB. Skal jeg så kunne levere 2GB tilbage og få penge retur ?

Indrøm nu at det kun handler om politik!

/Frandsen

 • 0
 • 0
#29 Michael Arp Sørensen

Jeg er ligeglad med hvilket OS der er nemmest for leverandøren at levere med computeren for at dække den største efterspørgsel. De kan derfor installere det OS de vil, bare licensen er på et stykke pap der skal købes ved siden af. Ligesom det kan forekomme med MS Officelicensen man køber til en preinstalleret MS Office. På den måde er der både valgmulighed for os "kloge" brugere og min lillesøster.

Hvis forbrugerne ikke selv kan indtaste licensen fra sit stykke pap, så er de pædagogiske forudsætninger for at bruge en computer så lave at brugeren nok heller ikke burde købe sig en mobiltelefon.

Dommeren bemærkede jo selv at retten i Lyngby ikke er den rette "kamp"-plads(undskyld), men mere et politisk/konkurrencemæssigt problem og skal derfor løses i det forum.

Vi må æde vores tudekiks, tæve den næste Lenovosælger vi ser og derefter presse politikkerne.

 • 0
 • 0
#31 Thomas Ammitzbøll-Bach

For at levere PC'ere med Microsoft Windows præinstalleret, skal man som leverandør tegne en OEM-aftale med Microsoft. Den aftale er hemmelig, og Microsoft kan ophæve aftalen, hvis indholdet af aftalen offentliggøres.

Disse aftaler formodes at være i strid med konkurrencelovgivningerne i flere lande. Da de er hemmelige, kan det af gode grunde ikke dokumenteres, men zdnet har haft flere artikler om, at rabatterne gives i det omfang leverandøren begrænser salget af computere med andre eller ingen operativsystemer.

Hvorfor skulle Lenovo ellers have en interesse i at undvære salget af en laptop til PHK?

Thomas

(Forbehold: Der er tale om formodninger. Om det er sandt, kan jeg ikke vurdere.)

 • 0
 • 0
#32 Laurits Frandsen

Det er korrekt at Microsoft udregner størrelsen af deres kickback både på oem på antallet af "nøgne" systemer der leveres. Dette er selvfølgelig en måde at forbedre producentens motivation for at loade alle maskiner med Windows. Det vil dog stadig være dyrere at skulle producere to identiske linier af systemer, især når vi taler udgifter til logistik. Det kan ganske enkelt ikke betale sig for producenten, eller forhandleren.

 • 0
 • 0
#34 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Laurits,

Hvil du også have at der på priskiltet på din bil står hvor meget af prisen der er for stereoanlægget og højttalerne ? Det er jo også noget man måske ikke bruger, men det er i bilen alligevel. FORDI flertallet af kunderne vil have det, her må de der ikke bruger det jo bare lade være med at tænde anlægget.

Aah .. det er jo den såkaldte "Blaupunkt-skat".

 • 0
 • 0
#35 Thomas Ammitzbøll-Bach

Det vil dog stadig være dyrere at skulle producere to identiske linier af systemer, især når vi taler udgifter til logistik. Det kan ganske enkelt ikke betale sig for producenten, eller forhandleren.

Men det er jo det, vi ser på alle andre områder af køb af laptop. Hos Dell kan jeg konfigurere den i hovedet og r*v på processor, RAM, harddisk, udseende og med eller uden bluetooth. Jeg kan til med vælge fra en bred palet af forskellige udgaver af Microsoft Windows.

Er det mig, der misforstår din pointe? Jeg er nogen gange lidt langsom.

Thomas

 • 0
 • 0
#36 Thomas Ammitzbøll-Bach

På en Vostro 3300 kunne jeg vælge mellem:

Danish Original Windows® 7 Home Premium (32Bit OS) with Recovery DVD Danish Original Windows® 7 Professional (32 BIT) Danish Original Windows® 7 Professional (64 BIT)

Foruden tre valg om Office og to valg om antivirus.

Men det er nok for besværligt for dem, at ikke installere noget. :-)

Thomas

 • 0
 • 0
#39 Michael Eriksen

Hej Claus,

[quote]Desuden vil jeg gerne have uddybet, hvorfor du mener, at vi er tossehoveder, fordi vi gerne vil være fri for at betale noget, som vi ikke bruger og ikke behøver at være på den bærbare for at være brugbare.

Det er DIN udlægning af mine ord.[/quote]Hvorfor svarer du ikke bare på mandens spørgsmål? Det er et simpelt og klart formuleret spørgsmål.

Du skylder nok også at gøre klart du er Microsofts betalte lejesvend. Der er ingen af os andre der bliver betalt af nogen Linux distro.

 • 0
 • 0
#40 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Michael,

Hvorfor svarer du ikke bare på mandens spørgsmål? Det er et simpelt og klart formuleret spørgsmål.

Nej det var ikke - det var en antagelse af meningen med min udmelding.

I er ikke tosser, fordi I ikke vil betale for Windows. "I" er tosser fordi I bruger så meget tid på at tude herinde i stedet for at gøre noget rigtigt - som fx at skabe omsætning hos de af Lenovos konkurrenter, der leverer maskiner uden Windows på.

Du skylder nok også at gøre klart du er Microsofts betalte lejesvend. Der er ingen af os andre der bliver betalt af nogen Linux distro.

I er efterhånden ret desperate, hva' ?

(og nej - jeg vil ikke værdige dit udsagn med et svar)

 • 0
 • 0
#41 Martin Bøgelund

Laurits Frandsen:

Det er vel de frie markedskræfter der bestemmer udbuddet ?

Udtrykket "De frie markedskræfter" bruges i flæng.

Faktum er at Microsoft via Windows har en dominerende stilling på markedet for desktop-operativsystemer.

Faktum er også, at vi har en konkurrencelovgivning med paragraffer specielt rettet mod situationer, hvor en udbyder har en dominerende stilling på et marked: http://www.konkurrencestyrelsen.dk/konkurrenceomraadet/regler/love/konku...

Se kapitel 3: "Misbrug af dominerende stilling".

Man kan så overveje hvorfor mon der er sådan et kapitel i vores lovgivning...

Et godt bud på en årsag vil være, at en stor spiller på markedet, såsom Microsoft, har en forretningsmæssig tyngde der gør dem i stand til at gennemtvinge forhold, der [i]forhindrer[/i] de frie markedskræfter i at fungere.

Men tag ikke mit ord for det... Dommer Serup sagde jo, som du sikkert har læst, men åbenbart glemt igen:

Jeg er enig med Heine (Kasper Heine, advokat for Poul-Henning Kamp, red.) i, at der er et stort konkurrenceretligt problem ved bundling af Windows-software.

 • 0
 • 0
#42 Knud Larsen

Som skrevet ovenfor er aben sendt videre. At PHK ikke fik ret på grund af ond tro er jo helt ubegribeligt. Da burde Skat da tabe alle deres subjektive sager på grund af ond tro (de laver jo selv lovene!). Men nej her(altså i skattesager) gælder der sandelig omvendt bevisbyrde.

Men sådan (læs så ringe) er vort retsvæsen). Man kan selvfølgelig hævde at sagen burde have været sendt til den (i mine øjne lidet synlige) Konkurrencestyrelse. I øvrigt undrer jeg mig over spørgsmålet om kompensation/refusion? jeg tror ikke på at værdien er 1000 kr. Her er der også et ømt punkt. Jeg tror nemlig ikke hverken Microsoft eller de store forhandlere ønsker den virkelige pris frem i lyset?

 • 0
 • 0
#43 Poul-Henning Kamp Blogger

@Knud (& andre):

Vi har love og domstole for at kunne få afgjort stridigheder i samfundet på civil vis.

Hvad domstolene siger er per definition korrekt, det følger af vores grundlov.

Der er naturligvis en risiko for at der kan være en smutter, derfor har vi appelprocessen, så der ikke sker justitsmord fordi en dommer ikke fik morgenkaffe nok.

Men når appellerne er udtømt, har retten talt og svaret er per definition korrekt.

Jeg har absolut ingen respekt med dem der skyder skylden på retten, dommeren, skattevæsnet, politiet eller tilfældige fodgængere, når de taber en sag.

Er man uenig i dommen må man appellere den.

Gør man ikke det må man acceptere den og holde sin mund.

Hvis det er loven der er forkert, er det ikke dommerens fejl.

Det er sket mere end en gang at en dommer har sagt "Hvor meget det end er mig imod, skal jeg følge lovens bogstav i denne sag."

Lovene kan kun forbedres ved rette stemmeblyanten mod en kandidat der vil gøre det.

Dommerens svar igår var klokkerent og det accepterer jeg.

Dit tågede brokkeri hører derfor ingen steder hjemme her.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#44 Michael Eriksen

(og nej - jeg vil ikke værdige dit udsagn med et svar)

Du ville ellers gøre dig selv en tjeneste ved at vedgå dit professionelle og økonomiske tilknytning til Microsoft-koncernen i stedet for at prøve at fremstå i det skjulte som alm. debattør. Det kan fx Claus Agerskov jo sagtens finde ud af og så er der rene linier.

 • 0
 • 0
#45 Thomas Ammitzbøll-Bach

http://www.mm-vision.dk/produkter/vispcsystem.asp?action=vis&menu=notebo...

Intet operativ system(Kræver kunden selv har ellers kan computeren ikke starte) 0,- Windows 7 Home Premium 64-bit installeret (Anbefales til private) 695,- Windows 7 Professionel 64-bit installeret (Anbefales til erhverv) 995,- Windows 7 Ultimate 64-bit installeret (Erhverv & privat) 1295,-

Thomas

 • 0
 • 0
#46 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Michael,

Du ville ellers gøre dig selv en tjeneste ved at vedgå dit professionelle og økonomiske tilknytning til Microsoft-koncernen i stedet for at prøve at fremstå i det skjulte som alm. debattør.

Du er simpelthen for latterlig at høre på - men ok - hvis det får dine klokker til at ringe:

Jeg udvikler software, der primært anvendes på Microsoft software.

Jeg har ikke noget professionelt forhold/tilknytning til Microsoft.

Jeg har ikke noget økonomisk forhold/tilknytning til Microsoft.

Tilfreds?

 • 0
 • 0
#49 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Thomas,

http://www.mm-vision.dk/produkter/vispcsystem.asp?action=vis&menu=notebo...

Skægt ... og MM Vision blev endda Årets Microsoft OEM Partner i 2008 og er Microsoft Gold Certified Partner.

Der er åbenbart et sted, hvor Microsofts grumme fangarme ikke er nået ud.

... og de sælger endda også Windows 7 OEM over disken.

http://www.mm-vision.dk/produkter/visvare.asp?menu=software&varenr=78709...

Man tror jo næsten ikke sine egne øjne.

 • 0
 • 0
#50 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Jesper,

Der er jo reelt ingen. HP reklamerer med at de har nogle, men hvor finder man dem - nå, det gør man ikke.

Nu er jeg ikke specielt ferm mht hardware (jeg bruger blot det vi får udleveret fra IT-afdelingen), men hvad mangler der hardware-mæssigt på PC'en Thomas henviste til (altså udover et præget HP-logo på skærmen)?

 • 0
 • 0
#51 Jesper Poulsen

hvad mangler der hardware-mæssigt på PC'en Thomas henviste til (altså udover et præget HP-logo på skærmen)?

Ikke noget. Men navnet betyder desværre meget. Det er lidt ligesom tøj. Står der ikke et eller andet stort, kendt navn på tøjet, så sælger det ikke blandt folk.

Mit tøj er skræddersyet - det samme er mine PC'er (bygger dem selv).

 • 0
 • 0
#53 Jarle Knudsen

http://www.mm-vision.dk/produkter/v...

Intet operativ system(Kræver kunden selv har ellers kan computeren ikke starte) 0,- Windows 7 Home Premium 64-bit installeret (Anbefales til private) 695,- Windows 7 Professionel 64-bit installeret (Anbefales til erhverv) 995,- Windows 7 Ultimate 64-bit installeret (Erhverv & privat) 1295,-

Thomas

Right on.

Browser-ballot ser ud til at virke når IE har lige faldet til under 50%. Lad os indføre tilsvarende OS-ballot med prisliste.

(da kan vi se hvor populær og efterspurgt Windows egentlig er)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere