PostgreSQL 9.0 kan køre billigere på hot standby

Open source databasen PostgreSQL har nu fået mulighed for at gøre det billigere at køre databasen takket være de nye funktioner hot standby og streaming replication.

Open source databasen PostgreSQL er nu udkommet i version 9.0, hvor de to vigtigste nyheder især kan være interessante, hvis man vil køre sin database i skyen.

PostgreSQL 9.0 har nemlig fået en funktion kaldet hot standby, som gør det muligt at tilgå en kopi af databasen, som man kun kan læse fra. Det kan aflaste serveren og gøre det billigere, hvis driften afregnes efter forbrug, sådan som det er tilfældet med infrastructure-as-a-service i skyen.

Hot standby bliver suppleret af den nye streaming replication, der gør det muligt at kopiere databasen til eksempelvis en hot standby-kopi. Det kan ske med en forsinkelse, som administratoren selv kan definere helt ned til en enkelt transaktion.

Det gør det samtidig muligt at øge sikkerheden i form af beskyttelse af data mod nedbrud.

PostgreSQL står ofte i skyggen af den bedre kendte MySQL-database, som i dag ejes af softwaregiganten Oracle, men som ligeledes er open source. PostgreSQL er dog frigivet under en BSD-lignende licens, som tillader mere kommerciel brug af databasen, der også ofte bliver betegnet som en mere direkte udfordrer til Oracle Database, IBM DB2 og Microsoft SQL Server end MySQL.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Krogh

Man kan godt overveje om Version2 overhovedet læser det der bliver autogeneret af automatiske oversættelser inden det ryger på nettet:

PostgreSQL 9.0 kan køre billigere på hot standby

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere