Post Danmark fyrer 50 it-folk

100 it-ansatte skæres væk hos Postnord, den fælles svensk-danske postkoncern. Fyringerne fordeles ligeligt mellem landene.

Faldende indtægter får nu Postnord - moderfirma for Post Danmark og Posten i Sverige - til at skære hver sjette it-person væk.

100 ud af 600 it-folk i koncernen skal fyres, som en del af en stor nedskæring. Det skriver Computersweden.

Ifølge Postnords it-direktør Joss Delissen bliver de 100 fyringer fordelt ligeligt mellem Danmark og Sverige, hvilket altså betyder, at Post Danmark skal sige farvel til omkring 50 it-folk.

Det er ikke afgjort endnu, hvilke afdelinger som bliver ramt, men der er lagt op til at lade nedskæringerne blive fordelt bredt i organisationen.

Konsekvensen af fyringerne bliver, at der ikke længere er kræfter nok til at arbejde med flere store it-projekter på én gang, forklarer it-direktøren til Computersweden.

Postnord, som i en periode brugte navnet Posten Norden, har tidligere outsourcet en del af it-arbejdet til Logica. I den forbindelse flyttede 280 it-medarbejdere i Danmark og Sverige til Logica.

Læs også: Indere og filippinere overtager arbejdet fra Posten Nordens it-udviklere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
bent madsen

Så flytter der endnu en gang IT-opgaver til Østen. Samtidig skriger firmaerne på de manglende højtuddannede med kompetancer indenfor IT.
Endda så meget at de vil have lov til import af dem fra lavtlønslande!!

Det er jo helt ude i hampen og skulle høre på Industriens konstante klagesang og så skulle vedblive at se på udflagningen af IT-jobs.
Læg forresten mærke til at nu er både Indien og Kina åbenbart også blevet for dyre. Hvornår er prisen på IT-olk lav nok til profitten er i orden i firmaerne?

Kan vi snart for nogle politiske værktøjer som håndterer problematikken med IT udflagningen. Det er jo helt galt at de nordiske samfund skal betale for kandidat uddannelserne for så at se dem blive fyret få år efter at virksomhederne i norden skreg på kompetancerne.

Det er poltiske værktøjer som skal til, inden resten af vores videnarbejdspladser flyttes samme vej som IT har taget de sidste 10/15 år.

Som Kissinger engang sagde:
Vesten vil ikke tillade at lade at blive kvalt.

Vesten burde handle mens tid er.

 • 3
 • 0
Peter Johan Bruun

Bent Madsen har så evigt ret. Vi uddanner folk til ledighed indenfor IT branchen, samtidigt med at vores IT Brancheforening står og råber på IT arbejdskraft, hvorefter IT firmaer legitimt kan hente dem i andre lande.

Det mest nedslående er, at det ikke er billigere at købe arbejdskraft i udlandet. Tværtimod er det systemer der i bedste fald aldrig bliver til noget (POLSAG), og i værste fald bliver idriftssat (rejsekortet).

SÅ enig: der skal handles politisk hvis vi ikke skal havne i en alvorlig situation.

 • 3
 • 0
Anonym

Min tidligere arbejdsgiver importerede udviklere fra Pakistan og Kina - til halv løn - og sendte dem på kursus, for de "havde jo ikke kvalifikationerne til jobbet". Jeg kan godt se, at de danske udviklere heller ikke "har kvalifikationerne", så det er "bedre" at hente udenlandske udviklere hertil og sende dem på kursus.. Langt bedre forretning, og så kan man også true danskere ved lønsforhandlingerne..

Men vi skal vel alle være :

 • Sælgere
 • Statsansatte
 • Bistandsmodtagere
 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere