Vred netbutik-ejer: Postens webløsning til pakker er 'et lortesystem'

Den nye version af Post Danmarks digitale pakkesystem er forsinket, og det gamle kan kun bruges med Internet Explorer. Til stor frustration for de kunder, der bruger Mac.

Du skal have Internet Explorer, hvis du skal sende en pakke med Post Danmarks WebPack-løsning til erhvervskunder. Dermed er Mac- og Linux-brugere i praksis henvist til at købe et produkt fra en tredjepartsleverandør eller skrive forsendelsesetiketterne i hånden.

I efteråret 2011 skulle Post Danmarks nye version af sit forsendelsessystem til erhvervskunder, WebPack, være rullet ud. Det skete bare ikke. Performance-problemer gjorde, at Post Danmark måtte udskyde den nye version på ubestemt tid.

Det er ikke første gang, at lanceringen af det nye WebPack bliver udskudt. I forbindelse med en historie, Version2 bragte i 2010 om et sikkerhedshul i WebPack, fik redaktionen indsigt i en mail-korrespondance, som viste, at Post Danmark allerede i 2009 forventede at have en ny version af WebPack klar, men den er stadig ikke kommet.

Læs også: Post Danmarks hjemmeside pivåben for SQL-injektion

For Jakob Dalgaard, som bestyrer en mindre netbutik og en dertil hørende blog, er den nuværende WebPack genstand for daglig frustration.

»For at sige det på godt dansk er det et lortesystem,« siger Jakob Dalgaard til Version2.

Læs også: Post Danmark vil ikke underrette hacking-truede pakkekunder

Han fremhæver, at WebPack kun understøtter Internet Explorer, og systemet derfor lader Mac-brugere i stikken. Derudover mener han slet ikke, brugervenligheden er god nok. For eksempel kan man ikke indtaste kundens e-mail-adresse samme sted, som man udfylder pakkelabels. Man må indtaste kundens oplysninger til sin label og derefter gøre det igen inklusive en mailadresse i et adressekartotek.

Post Danmarks SAP-system er desuden designet, så ydelser skal koste noget. Derfor koster det 1 øre, hvis man kommer til at bestille en label for meget. Det er ikke muligt at annullere en fejl i den nuværende version. Post Danmark planlægger at tage 4,50 kroner i afgift, men forsikrer Version2 om, at det først sker, når kunderne har mulighed for at annullere deres fejl.

Post Danmark: Brug et andet EDI-system eller gør det manuelt

Carsten Dalbo er chef for Post Danmark Logistik, og han mener ikke, at erhvervskunder behøver rive sig i håret over WebPack.

»Vi har et system, som rigtig nok kun understøtter Internet Explorer, og det har jo absolut ikke været hensigten. Det med at sende EDI (en elektronisk adresselabel, red.) til os, det kan man jo gøre på mange måder. Det, vi gør med WebPack, er at tilbyde en løsning til vores kunder, som er gratis,« siger Carsen Dalbo til Version2.

Læs også: Posten har kendt sikkerhedshul i 3 år: Fri adgang til data om 6,3 millioner pakker

Han påpeger, at Post Danmark gør brug af et standard-EDI-system, som er betegnelsen for et system, hvor to computersystemer kan kommunikere med hinanden.

Derfor er det muligt at købe andre EDI-systemer, der kan kommunikere med Post Danmark. Derudover er det stadig muligt at bestille en pakke labels, man kan udfylde i hånden. En mulighed, som vil koste 4,50 kroner per label, når den nye version af WebPack kommer.

Men har I ikke været lidt sent ude, selv hvis I havde lanceret i 2011?

»Det er jo en vurderingssag,« siger Carsten Dalbo.

Carsten Dalbo håber, at den nye version af WebPack kommer ud i løbet af 2012, men vil ikke angive noget fast tidspunkt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anders Jelnes

over hvorfor flere og flere netbutikker vælger at sende fra Tyskland eller måske vælger GLS pakkeshop.... HINT: foregående drypper af sarkasme.

Det er DSB om igen det her: Når vi har så mange kunder der er afhængige af os kan behandle dem som det passer os, og det der med at arbejde mod billigere priser, mere effektivitet og større kundeservice... hvorfor? De hænger på os alligevel.

Jeg ville være en glad lille direktør for GLS og i GLS marketing ville jeg servere morgenbrød for at fejre begivenheden

 • 13
 • 1
#2 Anonym

Der er ingen der er afhængige af Post Danmark, slet ikke erhvervskunder.

Det er mange år siden, at mange kunder gik væk fra Post Danmark, alene på grund af deres elendige forretningspolitik over for erhvervskunder. Der er flere alternativer til Post Danmark, og næsten alle, er langt bedre til at løse opgaven omkring distributionen.

Hvem gider bøvle med et ikke fungerende labelsystem hos Post Danmark, for efterfølgende at skulle bøvle med en distribution der er langsom, eller ikke fungerende.

Post Danmark, er ved at afvikle sig selv.

 • 7
 • 1
#3 jonas Vejlin

I de fleste tilfælde er jeg ikke afhængig af Post Danmark. Hvis jeg skal sende breve har vi e-mail som erstatning og hvis man skal pakker er der efterhånden en del virksomheder som kan klare distributionen. Jeg vil til dels gerne give dig ret i af vi, hos der har valgt ikke at bruge penge på bil, er afhængigt af DSB. Men selv her er der et par muligheder.I lokalområdet (op til 15 km fra bopæl) kan en El cykel klare meget (bruger selv sådan en til og fra arbejde og der er 15 km), og hvis man skal lidt længere (eks Ålborg til KBH) så skal man jo ikke tage toget men man kan flyve. De sidste par gange hvor jeg har taget toget har jeg dog ikke selv haft problemer med DSB men vi(jyder) er ikke begyndt at bruge rejsekortet endnu

 • 1
 • 0
#4 Ole Pedersen

"Normale" firmaer drifter deres kundesystemer lige indtil eller efter nyere versioner udgives. Men Webpack er en historie for sig selv: F.eks. kan man ikke sende udenlandspakker i øjeblikket pga "Error 500--Internal Server Error" når man vælger modtagerland - dvs MAN KAN IKKE SENDE UDENLANDS SOM WEBPACK BRUGER i øjeblikket... En LILLE detalje. Heldigvis bruger jeg primært GLS udenfor Danmark....

Deres "Printeradministration" i WebPack er endnu en historie... Hvis man får det til at fungere, så bør man også købe en lottokupon, for det tyder på at man har en meget heldig dag....

 • 9
 • 0
#6 Toke Kristian Suhr

Jeg var selv ved at droppe Post Danmark og deres Webpack for GLS. Især fordi det ikke er til at finde nogle, der laver de såkaldte EDI-systemer til små onlineshops. Jeg bruger fx VirtueMart.

Jeg fandt dog alligevel SmartSend der er et dansk system, der ved brug af Webpack laver pakkelabes helt automatisk fra administrationen.

 • 3
 • 17
#9 Steen S P

Som modtager af pakker fra webshops er jeg ret ligeglad med om de kommer med GLS, Post Danmark eller hvilket som helst andet kurer firma men jeg synes at Post DK's Døgnpost fungere rigtig godt. Det er ihvertfald for mig som modtager dejligt at jeg ikke behøver at være hjemme eller nå på Posthuset inden lukketid for at hente en pakke. Tilsvarende er det også nemt hvis jeg har brug for at sende en pakke. Så vidt jeg ved, så er der ingen af de andre pakke firmaer der tilbyder noget tilsvarende. Jeg husker ihvertfald en gang hvor jeg fik en pakke med GLS eller Danske Fragtmænd og skulle køre fra Lyngby til Avedøre Holme og hente den - medmindre jeg ville betale et gebyr for at få den leveret (igen)...:-(.

 • 3
 • 0
#11 Ole Pedersen

Toke, dit indlæg er ikke irrelevant, men det er alm. god skik, at nævne det, hvis man har relation til et produkt/eller firma som man omtaler. På langt de fleste fora er det faktisk et krav for at læserne bliver oplyst om indlægget er skrevet af en neutral forbruger eller af en med kommerciel interesse.

At mange indlæg på diverse fora er skrevet af/for firmaerne selv med falske navne er en helt anden ting.

Men du skriver med dit rigtige navn, så kan du ligeså godt nævne tilhørsforholdet. Så bliver der ingen sure miner fra læserne. Husk at en sur læser er også en sur potentiel kunde...

 • 18
 • 0
#13 Toke Kristian Suhr

Thomas og Ole, jeg kan selvfølgelig godt følge jeres pointer om god og dårlig stil, og beklager at jeg ikke har fulgt etisk kodex - det har aldrig været hensigten.

Ja, systemet er udviklet af mig grundet Post Danmarks utrolig dårlige webpacksystem, og har været en stor hjælp og gavn for min egen webshop, hvorfor det måske også kunne være for andre.

 • 8
 • 0
#14 Kasper Smith

Kom nu videre........

Hvis du har ihhh åhhh så mange pakker at webpack er for sløvt, så kig dog på http://www.edi-soft.dk/ticket/

De har løsningen for dig, og sender du seriøst mange pakker ja så er det vejen frem.

Surt for dig du må droppe din MAC, men sådan er verden altså bare idag. Nogen ting er ikke optimale på Apple.

Er det næste at brokke sig over at Micrsoft C5 ikke afvikles direkte på MAC?

Kom nu ind i kampen altså!

 • 1
 • 17
#15 søren ploug

Jamen, så gør vi det Kære Kasper ! citat: "Surt for dig du må droppe din MAC, men sådan er verden altså bare idag. Nogen ting er ikke optimale på Apple." Mage til grovhed skal man da lede længe efter - kan vel oversættes således: Brug MicroSoft-produkter eller skrup af !"

Vil du venligst oplyse hvilke Microsoft produkter du sælger ?

 • 8
 • 0
#17 Anders Matthiessen

Peter: Det giver ingen mening at sammenligne en browser med "én procent af de besøgende" og de alternative browsere som findes (70% ifht. IE). Om de kører på Windows eller OSX er ligegyldigt.

Vi har heldigvis droppet det gamle webpack, og bruger webpack2 webservices. Jeg går ud fra siden fra Toke' kiksede reklame-indlæg også bruger ;)

Kasper Smith: Hah, det tænkte jeg nok - IT konsulent ud til fingerspidserne. Prøver at sælge en alt for dyr, alt for kompliceret løsning, i stedet for at fixe det egentlige problem.

 • 2
 • 0
#19 Flemming Frandsen

Jeg har oplevet at alle pakker sendt til døgnposten fra udlandet, som krævede betaling af told blev lagt på posthuset og sendt retur efter 14 dage, uden at de fortalte mig om det, så det er med andre ord ikke pålideligt at bruge døgnpost.

Et andet problem med døgnposten er at man skal på posthuset hvis man skal betale for pakken, hvorfor har de ikke lavet så man kan betale online, eller ved døgnposten?

Et tredje problem er at man skal adressere direkte til DP, så ingen andre end PestDanmark kan aflevere til en DP adresse, det gør det umuligt at få send til en DP fra udlandet, fordi det oftest er umuligt at vide om det udenlandske fragtfirma lader PestDanmark aflevere pakken i Danmark.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere