BI-systemer og positionstags hjælper sundhedspersonale med at finde patienterne

Både patienter og beboere på sygehuse og plejehjem har det med at forsvinde. Men det kan hånd

Hvor pokker blev patienten eller beboeren af? Det spørgsmål stiller mange personaler på sygehuse og plejehjem sig dagligt.

Ny it-teknologi i form af avancerede realtime positioneringsløsninger med minipositionssendere til håndleddet kan hjælpe personalet - og er allerede installeret på flere danske plejehjem og sygehuse.

»Både beboere og personale har glæde af den trådløse positionering. Mange beboere vovede tidligere ikke at forlade deres bolig uledsaget af frygt for ikke at kunne tilkalde hjælp. Nu oplever vi, at flere beboere selv går op på tagterrassen og i det hele taget er mere mobile. Positioneringsfunktionen fjerner også en stressfaktor hos personalet, som nu har overblik og undgår at løbe forgæves,« siger forstander Maria Hedin, Louise Mariehjemmet i Brønshøj, ifølge en casebeskrivelse fra leverandøren Ascom.

Ud over at øge sikkerheden betragteligt er det er en hjælp i en travl hverdag ikke at skulle bruge tid på at lede.

Det kan nemlig være afgørende, at hjertestopteamet ikke skal bruge kostbare minutter på at finde en defribillator, men sammen med alarmen får oplysninger om hvor den nærmeste enhed står.

Business Intelligence-platform styrer de forskellige datainput

Teknologien består af fysiske positionerings-tags, software og en en Business Intelligence-platform til opsætning af regler og ”what-if” scenarier.

Løsningerne kan ofte integreres med andre alarmer og kommunikation på hospitaler og plejehjem. Det betyder, at plejepersonalet – ud over kald og alarmer – også kan modtage tilhørende lokaliseringsoplysninger direkte på deres håndsæt.

Løsningerne kan også bruges mere proaktivt. Der kan bl.a. sættes regler op, så personalet automatisk får besked, hvis antallet af f.eks. fusionspumper på afdelingen falder til under en fastsat grænse.

Real Time Location Systems (RTLS) kan sammenlignes med et indendørs GPS system, og anvendes da også ofte som et sådan. Indoor Positioning Systemer (IPS) og RTLS benyttes også på store lagre, hvor det er vigtigt at sikre at vareflowet er FIFO (First-In-First-Out) eller på lagre styret efter kaos princippet.

Præcisionen i positionsbestemmelsen afhænger af metoden der anvendes og hvor "tæt" reciverne er placeret.

Herhjemme er RTLS-teknologi implementeret på otte plejehjem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017