Populær vejr-app beskyldes for at sælge persondata

Illustration: Love Love / BigStock
Operatørerne bag The Weather Channel har ikke været gode nok til at underrette brugere om, hvad deres dataindsamling bliver brugt til, lyder anklagen fra amerikanske advokater.

Operatøren bag den populære vejrapplikation The Weather Channel har vildedt brugere, som har accepteret at applikationen må benytte sig af lokalitetsdata.

Sådan lyder anklagen fra advokater i Los Angeles Californien. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Applikation har benyttet sig af brugernes lokalitetsdata til at give præcise informationer om vejrsituationen, og derudover er disse data blevet videresolgt til tredjepart. Ifølge advokaten Michael Feuer er brugerne ikke blevet informeret tilstrækkeligt om videresalget af persondata, og derfor sagsøges operatørerne bag applikationen.

80 procent af brugerne for Weather Channel-applikationen har givet samtykke til, at der må indsamles data om lokaliteter på dem. Derfor er det problematisk, at vilkårene for, hvordan disse data bliver brugt og behandlet er gemt i appens privatlivspolitik, der fylder 10,000 ord, lyder anklagerne.

»Hvis man vil ofre og videresælge sine data for, hvor man bevæger sig døgnet rundt, bør det gøres helt klart fra virksomhedens side fra starten af«, siger Michael Feuer til AP.

Michael Feuer påpeger, at der er blevet solgt data til blandt flere forskellige hjemmesider og investeringsselskaber. Derfor er det ifølge ham ikke tilfredsstillende, at man undlader at beskrive, hvordan virksomheden bag drager nytte af informationerne, men at der blot bliver givet melding om, at app'en vil bruge lokalitetsdata til at give personlige og lokale vejropdateringer.

Det er IBM Corporation, der ejer applikationen, og en talsmand fra virksomheden har meddelt til AP, at man altid har gjort det klart, at applikationen vil indsamle brugerdata.

Retssagens afgørelse vil kun være gælende i Californien. På verdensplan har Weather Channel-applikationen omkring 45 millioner månedlige brugere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere