Populær parkerings-app forsøgt hacket: Gik efter brugerdata

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Alle brugere af parkeringstjenesten ParkMan har fået skiftet kodeord.

Parkerings-appen ParkMan valgte i slutningen af sidste måned at nulstille samtlige brugeres kodeord, efter at uvedkommende har forsøgt at få adgang til systemet.

»Målet for angrebet har været rettet mod oplysninger vedrørende bilregistreringsnumre, brugernavne eller adresseoplysninger,« fortæller selskabets danske landechef, Philip Langkjær, i en mail til Version2.

Alle oplysninger vedrørende betalingskort er lagret hos en autoriseret betalingsoperatør og er desuden under betroet bankovervågning og kan ikke tilgås via ParkMan, oplyser selskabet.

Læs også: Kamerabiler er 'en succes': Scanner 200.000 biler hver måned for parkeringssynder i København

»Efter en grundig undersøgelse er vi nu sikre på, at ingen data er sluppet ud. Ændring af password var blot en sikkerhedsforanstaltning,« forklarer Philip Langkjær.

Tavs om detaljer

ParkMan-appen kan bruges til at finde og betale for parkering. Tjenestens brugere modtog i slutningen af juli en besked om, at deres kodeord var blevet ændret på grund af »begrundet mistanke« om et hacking-forsøg.

Version2 har blandt andet spurgt ParkMan, hvilken type angreb der har været tale om, hvordan det blev opdaget, og om det har givet anledning til nye sikkerhedsprocedurer hos selskabet.

Læs også: Digitalisering af p-licenser i København leder til fejlbøder

Dette afviser Philip Langkjær dog at gå detaljer med:

»It-sikkerhed er, og har altid været, en af vores topprioriteter. Af sikkerhedsmæssige hensyn kan jeg desværre ikke afsløre noget omkring dette,« skriver han til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017