Populær parkerings-app forsøgt hacket: Gik efter brugerdata

Alle brugere af parkeringstjenesten ParkMan har fået skiftet kodeord.

Parkerings-appen ParkMan valgte i slutningen af sidste måned at nulstille samtlige brugeres kodeord, efter at uvedkommende har forsøgt at få adgang til systemet.

»Målet for angrebet har været rettet mod oplysninger vedrørende bilregistreringsnumre, brugernavne eller adresseoplysninger,« fortæller selskabets danske landechef, Philip Langkjær, i en mail til Version2.

Alle oplysninger vedrørende betalingskort er lagret hos en autoriseret betalingsoperatør og er desuden under betroet bankovervågning og kan ikke tilgås via ParkMan, oplyser selskabet.

Læs også: Kamerabiler er 'en succes': Scanner 200.000 biler hver måned for parkeringssynder i København

»Efter en grundig undersøgelse er vi nu sikre på, at ingen data er sluppet ud. Ændring af password var blot en sikkerhedsforanstaltning,« forklarer Philip Langkjær.

Tavs om detaljer

ParkMan-appen kan bruges til at finde og betale for parkering. Tjenestens brugere modtog i slutningen af juli en besked om, at deres kodeord var blevet ændret på grund af »begrundet mistanke« om et hacking-forsøg.

Version2 har blandt andet spurgt ParkMan, hvilken type angreb der har været tale om, hvordan det blev opdaget, og om det har givet anledning til nye sikkerhedsprocedurer hos selskabet.

Læs også: Digitalisering af p-licenser i København leder til fejlbøder

Dette afviser Philip Langkjær dog at gå detaljer med:

»It-sikkerhed er, og har altid været, en af vores topprioriteter. Af sikkerhedsmæssige hensyn kan jeg desværre ikke afsløre noget omkring dette,« skriver han til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017