Populær parkerings-app forsøgt hacket: Gik efter brugerdata

10. august 2017 kl. 05:13
Populær parkerings-app forsøgt hacket: Gik efter brugerdata
Illustration: Virrage Images.
Alle brugere af parkeringstjenesten ParkMan har fået skiftet kodeord.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Parkerings-appen ParkMan valgte i slutningen af sidste måned at nulstille samtlige brugeres kodeord, efter at uvedkommende har forsøgt at få adgang til systemet.

»Målet for angrebet har været rettet mod oplysninger vedrørende bilregistreringsnumre, brugernavne eller adresseoplysninger,« fortæller selskabets danske landechef, Philip Langkjær, i en mail til Version2.

Alle oplysninger vedrørende betalingskort er lagret hos en autoriseret betalingsoperatør og er desuden under betroet bankovervågning og kan ikke tilgås via ParkMan, oplyser selskabet.

»Efter en grundig undersøgelse er vi nu sikre på, at ingen data er sluppet ud. Ændring af password var blot en sikkerhedsforanstaltning,« forklarer Philip Langkjær.

Tavs om detaljer

ParkMan-appen kan bruges til at finde og betale for parkering. Tjenestens brugere modtog i slutningen af juli en besked om, at deres kodeord var blevet ændret på grund af »begrundet mistanke« om et hacking-forsøg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Version2 har blandt andet spurgt ParkMan, hvilken type angreb der har været tale om, hvordan det blev opdaget, og om det har givet anledning til nye sikkerhedsprocedurer hos selskabet.

Dette afviser Philip Langkjær dog at gå detaljer med:

»It-sikkerhed er, og har altid været, en af vores topprioriteter. Af sikkerhedsmæssige hensyn kan jeg desværre ikke afsløre noget omkring dette,« skriver han til Version2.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger