Populær open source-portal pakker programmer ind i reklamer

Illustration:
SourceForge har overtaget siderne for en række populære open source-projekter, og det indebærer, at brugerne får et installationsprogram med reklamer.

Søger man efter et populært open source-program som eksempelvis billedredigeringsprogrammet GIMP via en søgemaskine, så dukker SourceForge op som ét af topresultaterne. Men for flere open source-programmer kommer download-oplevelsen pakket ind i reklamer, skriver Ars Technica.

Det gælder eksempelvis netop GIMP til Windows. Vælger man at downloade GIMP fra Sourceforge, får man ikke den almindelige installationsfil, men derimod et installationsprogram fra Sourceforge, som indeholder reklamer for en række kommercielle programmer.

GIMP til Windows blev oprindeligt lagt på Sourceforge af den udvikler, som havde ansvaret for at lave Windows-builds af GIMP, men da kontoen ikke har været brugt i længere tid, har en administrator fra Sourceforge overtaget den.

Det er også sket med en lang række andre populære open source-projekter på Sourceforge ifølge Ars Technica.

Sourceforge, som er ejet af Slashdot Media, linker også til de officielle hjemmesider for open source-projekterne, men tilbyder primært mulighed for at downloade softwaren direkte fra Sourceforge. Ifølge Sourceforge har portalen over 4,8 millioner downloads hver dag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Benjamin Balder

In November 2013, GIMP, a free image manipulation program, removed its download from SourceForge, citing misleading download buttons that can potentially confuse customers, as well as SourceForge's own Windows installer, which bundles third-party offers. In a statement, GIMP called SourceForge a once "useful and trustworthy place to develop and host FLOSS applications" that now faces "a problem with the ads they allow on their sites ..."[31] In May 2015, the GIMP for Windows SourceForge project was transferred to the ownership of the "SourceForge Editorial Staff" account and adware downloads were re-enabled.[32]

http://en.wikipedia.org/wiki/SourceForge

Man kan vel ikke lave en binær distribution af et stykke open source og putte "bundleware" i det? Det er jo GPL. Så må koden til Sourceforges bundeware jo ligge derude!? Også sindssygt, at de gør det i direkte modstrid med Gimp-folkenes ønske.

Sourceforge er i øvrigt blevet købt i 2012 af Dice.com, som også ejer Slashdot. Man undres.

  • 8
  • 0
#5 Bent Jensen

Brug Scriptsafe eller andet, ellers er V2 være end Extrabladet, Tv2, og Information til sammen. Fik den også, men nået ikke at se hvor den var fra, inden jeg fik aktivere addon, så man kunne fravælge dem også. De fatter ikke, at jo mere de putter på, jo mere må vi trække fra. :-(

Angående lødigeden og kvaliteten af artiklerne her, har du ret i at de kan findes bedre, især hvis man læse de udlandske, inden version2 får dem maskineoversat. Men det du finde lange smøre om i debatten. Der er øget lidt i kvalitet, men faldet lidt i underholdning, efter JS fravær. :-)

Hvis det er tekniske artikler vil jeg anbefale "Maximum PC" (PC magasin PC format) hvor et år koster mindre end et enkelt nummer i Danmark, på feks. Zinio. Deres program til visning, er til gengæld noget lort og skrammel på alle platforme. Husk som alle andre steder, efter køb, at fjerne genkøb. Så får du tit til gengæld et tilbud om at købe et helt år til halv pris, når dit abo. løber ud. Håber det kan bruges, andre har måske bedre steder ?

  • 0
  • 1
#7 Rune Jensen

Jeg plejer nu at gå til producentens hjemmeside når jeg vil have en opdateret version, men en generel oversigt over applikationer og med install uden reklamer er også fint.

Jeg spekulerer på, om det i det hele taget er lovligt at pakke GIMP ind i reklamer og sælge det? Bliver der lagt en PPA ind fra SF i linux? For så har de jo fuldkontrol over det program i al fremtid.

Jeg har selv GIMP, det er efterhånden en nødvendighed. Ikke helt på højde med Corel PhotoPaint (endnu), men når man har lært det er det simpelthen uundværligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere