Populær kodetjeneste ramt af stort nedbrud

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Denial-of-Service-angreb sender kodedelingstjenesten Github til tælling over to dage.

Den populære kodedelingstjeneste Github blev i slutningen af sidste uge ramt af angreb, der i perioder torsdag og fredag satte hjemmesiden eller dele af den ud af drift.

Det oplyser Github på sin statushjemmeside.

Github bruges til at dele og arbejde sammen om open source-kodeprojekter af programmører over hele verden. Tjenesten byder kort fortalt på webhosting af kodeprojekter, der håndteres med versionsstyringssystemet Git.

Konkret var der tale om et Distribueret Denial-of-Service-angreb på Github.com torsdag og et almindeligt Denial-of-Service-angreb fredag på Github-undersiden Pages.

Et Denial-of-Service-angreb, DoS, er en type angreb, hvor webserverne bag en hjemmeside overbelastes gennem store mængder af forespørgsler og dermed effektivt sættes ud af drift. Et Distribueret Denial-of-Service-angreb, DDoS, har samme formål, men iværksættes typisk af et netværk af op til tusindvis af computere.

Du kan læse mere om DDoS, og hvordan du forhindrer det, i Version2-blogger Henrik Lund Kramshøjs blogindlæg.

Læs også: Kunsten at afvikle DDoS 101

Github er nu oppe i fulde omdrejninger igen efter angrebene, fremgår det af hjemmesiden. I skrivende er der ingen, der har taget ansvaret for angrebet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Adam Tulinius

Det burde ikke være nødvendigt med vendinger som "Populær kodetjeneste" og deciderede forklaringer om hvad Git og Github er, på en side der proklamerer at henvende sig til it-professionelle. Ydermere synes jeg det er lidt synd at det ikke fremhæves at det (iflg. det screenshot i selv har indsagt) "kun" var http-trafik der var problematisk, og at man tilsyneladende stadigvæk kunne pushe kode frem og tilbage.

  • 3
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere