Populær firewall i karambolage med Microsoft-opdatering

Den netop udsendte opdatering fra Microsoft har den kedelige bivirkning, at den skaber problemer sammen med en af markedets mest udbredte personlige firewalls fra ZoneAlarm.

I kølvandet på udsendelsen af Microsofts seneste opdatering, der blandt andet har fixet en række kritiske sikkerhedshuller, er der opstået nye problemer.

I flere fora på nettet er der rapporteret om problemer med den meget populære personlige firewall ZoneAlarm, efter Microsofts opdateringer er installeret. I ZoneAlarms eget fora opfordres brugerne direkte til at afinstallere Microsoftopdateringen KB951748 til der er kommet yderlig information om, hvad problemet er.

Ifølge flere indlæg kommer der en advarsel fra ZoneAlarm hver gang nettet tilgås, men denne tilstand kan dog fjernes, hvis man sænker sikkerhedsniveauet i indstillingerne fra høj til mellem, lyder anbefalingen i flere tråde om problemet.

ZoneAlarm oplyser, at de arbejder på at løse problemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Carsten Hess

Det virker lidt skummelt at man, når MS rent faktisk er rettidigt ude (eller i hvert fald samtidig med de øvrige DNS-fabrikanter) med et fix til "US-CERT TA08-190B" hullet, opfordres til at afinstallere det for at undgå at miste sin firewall - pest eller kolera?

Ok - nu er det jo nok ikke så mange "rigtige" DNS-servere der kører ZoneAlarm, så problemet er sikkert ikke så stort, men alligevel lidt spøjst at ZoneAlarm kommer med den udmelding :-)

  • 0
  • 0
Troels Arvin

Det er én af Windows-verdenens paradoksale forbandelser:

I så mange år var Windows usikkerheden selv, så en kultur omkring alskes mere eller mindre ubrugelig sikkerhedssoftware har dannet skole. Nu, hvor Windows er begyndt at have et godt sikkerhedsniveau (hvis man har lært opdatere og ikke at udføre dagligdagsopgaver med administrator-status), hæmmes sikkerheden af, at folk fortsat mener man skal installere arsenaler af placeboware.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere