Populær app indsamler børns data ulovligt

Illustration: Irena_Geo, BigStock
Appen Tiktok, hvor brugerne, primært børn og unge, kan optage og dele videoklip har betalt en bøde på 5,7 millioner dollar til det amerikanske handelsagentur FTC for at indsamle data fra børn under 13.

En af de mest populære apps på Apples app store, TikTok, har betalt en rekordstor bøde på 5,7 millioner dollar til Federal Trade Commission for ulovlig indsamling af data fra børn under 13. Med mere end en milliard downloads, har appen flere brugere end konkurrenten Snapchat.

Det skriver mediet Vox.

Ifølge Tiktok er det ikke tilladt for børn under 13 at brugen appen, men FTC har anklaget virksomheden for at være bevidste om, at mange unge børn stadig gør brug af den.

I 2017 udvidede Tiktok sin brugerbase markant, da appen blev lagt sammen med appen Musical.ly, og det var især hos Musical.lys brugere, der var mange mindreårige.

»Virksomheden som driver Musical.ly – kendt som TikTok – vidste at mange børn brugte appen, men søgte ikke tilladelse fra forældrene før de indsamlede navne, e-mailadresser og andre personlige informationer om brugere under på under 13 år,« skrev FTC-formand Joe Simmons i en pressemeddelelse.

Tiktok planlægger at indføre nye værktøjer, som skal dele brugere op i separate aldersgrupper, og give forældre nye værktøjer til at hjælpe forældre med at opsætte indstillinger for privatliv, skriver Tiktok på deres hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere