Popcorn Time lukker og slukker

Interne uenigheder og truslen om et sagsanlæg har fået den mest populære udgave af pirat-streaming-tjenesten Popcorn Times til at gå planken ud

I kølvandet på en kaotisk uge for holdet bag Popcorn Time er pirat-streaming-tjenestens absolut mest populære udgave Popcorntime.io, der af de oprindelige udviklere af Popcorn Time var udpeget som arvtagere af tjeneste, blevet lukket ned, og alle log-filer er blevet slettet. Det skriver websiden Torrentfreak.

Problemerne for Popcorn Time startede allerede sidste mandag, hvor en række af udviklerne bag valgte at forlade projektet oven på længere tids intern uenighed.

Ifølge Torrentfreak havde konflikten rod i samarbejdet mellem streaming-tjenesten og vpn-tjenesten VPN.ht, som nok var med til at generere en omsætning for holdet, men samtidig gjorde dem ekstra sårbare over for et potentielt søgsmål fra filmselskaberne, som angiveligt skulle være under opsejling.

Læs også: Skaberen af Popcorn Time: Derfor udviklede vi tjenesten

Kort tid efter lukkede Popcorntime.io domænet ned. Dette domæne er ejet af David Lemarier, kendt under navnet ‘phnz’, som var en af de udviklere, der forlod projektet.

De tilbageværende udviklere har i mellemtiden forsøgt at få overført ejerskabet over domænet uden held.

»De sidste par dage har nogen forsøgt at rode med vores infrastruktur, primært vores DNS-service, og vi kan ikke overbevise vores udbyder, Gandi.net, om, at vi er, hvem vi er, og at vi gerne vil forblive online,« udtalte de tilbageværende Popcorn Time-udviklere til Torrentfreak midt på ugen.

Fredag blev kampen imidlertid tilsyneladende opgivet.

»Jeg har lukket ned for alle serverne, der er ikke mere, jeg kan gøre. Jeg har slettet enhver log-fil, der kan være skadelig for andre udviklere,« meddelte Popcorn Time-udvikleren kendt som Wally til Torrentfreak.

Læs også: Version2’s læsere spørger: Hvad skal jeg stille op, hvis jeg modtager krav om erstatning i Popcorn Time-sagen?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Søren Grønning

De to klienter har længe været udviklet side om side og mere eller mindre uafhængigt af hinanden, så det er ikke korrekt at sige denne hjemmeside er ny og klienten er en patchet udgave af popcorntime.io's klient.

De to klienters interfaces og funktioner har længe afveget fra hinanden, ligesom deres versioner hele tiden har været versionsnummereret individuelt.

 • 0
 • 0
Thomas Ehler

Mage til tynd journalistisk research skal man vist lede længe efter? Om man henter en torrent tracking klient, Popcorn time eller en anden, fra den ene eller anden hjemmeside er vel underordnet, så længe filerne ligger ud over verden på folks maskiner, lige til at hente?

Den her overskrift svarer præcis til at man skrev at Pirate bay var lukket, fordi teleselskaberne havde "spærret" i deres DNS'er.

Intet er i praksis ændret, så vidt jeg kan se.

 • 0
 • 0
Mikkel Kirkgaard Nielsen

Der er flere forhold der blandes sammen i artiklen, og forståelsen for systemets distribuerede natur mangler.

For applikationen "popcorntime.io" handler det akutte problem om at de har mistet udvikleren der havde ejerskab over domænet, og derfor ikke kan servicere brugerne af denne klient fra deres kendte site. Koden til klienten er stadig tilgængelig på https://github.com/popcorn-official/.

Denne klient og de services den tilbyder kan have problemer og forsvinde, men den grundliggende infrastruktur bag Popcorn Time kan ikke lukkes, idet den er distribueret og peer-to-peer (p2p) og dermed består af bl.a. klienterne selv.

Selve indholdet (for samtlige Popcorn Time applikationer) deles via bittorrent-netværket, og som jeg forstår det er "det nye" ved Popcorn Time at indhold er kvalitetskontrolleret (og måske delvist tilvejebragt?) af nogle der kalder sig YTS (yts.re/yts.to). YTS driver et API (https://web.archive.org/web/20151020182522/http://yts.to/api) hvortil klienter forbinder og søger i YTS-"godkendt" indhold, som så bliver overført til klienten via bittorrent-protokollen. YTS-API'et er altså nødvendigt i de fleste klienter for at søge og finde frem til indholdet. Angiveligt har YTS også problemer og API'et er lige nu nede, derfor fungerer Popcorn Time generelt ikke (https://torrentfreak.com/popcorn-time-yts-global-outages-cause-concern-1...).

Måske de alle føler ilden under sig, og prøver at dække sig selv og sporene?

Mikkel

 • 0
 • 0
Nicholas Colding

Hvad skal man så bruge flimmeren til? Der er vel ikke nogen som vil anbefale DR1 - og mene det alvorligt?

Jeg betaler naturligvis licens (som jo er noget vi tar´ fra hinanden), men helt ærligt: svenske krimier, temaaftner om surdej og "Hit med hytten" - det må kunne gøres bedre...

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Der er vel ikke nogen som vil anbefale DR1 - og mene det alvorligt?

Var nu glad for DR2/Dr3 Ser slet ikke TV og film, og savner det ikke, det stjæler meget tid, når man bar lige skal ... At noget af det så er afløst af nettet er noget andet. Radio er fint med mig, og man kan få noget for hånden.

Men det var frit og godt TV du efterspurte ? Hvis du kan finde en stor parabol, og bor nok vest på eller, kan forbinde til en engelsk proxy, VPN så vil jeg anbefale BBC. Ellers BBC Brit, godt nok tit ældre udsendelser, men deres fredags undeholdning er særdeles god, underholdning med stor U.

Vil også anbefale deres hjemmeside., Det er sådan en mellem ting mellem NASA, DR, EXTRA BLADET på den gode måde. Bare start her, der er masser af andre ting. kan godt være at BBC er dyrt for UK, men synes nu også de får lavet noget meget godt for pengene.

http://www.bbc.co.uk/iwonder

 • 0
 • 0
kenneth krabat

Brugergenererede addons til KODI er ikke NetFlix-efterligning som Popcorn, og passer måske derfor nok bedst til brugere, der befinder sig bedre lidt fremadlænet på sædet - end helt tilbagelænet, som om der var betalt for produktet med andet end tålmodighed, engagement og resistens over for kaos.

http://tvaddons.ag. Slow-TV.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere