Popcorn Time er lukket - men lever videre i tro kopi på svensk domæne

Selv om den ulovlige filmstreaming-tjeneste blev lukket, er der ikke stoppet for ulovlighederne. En søster-version af programmet har længe floreret på nettet.

Filmbranchen har jublet for tidligt. Selvom den ulovlige film-streamingtjeneste Popcorn Time blev lukket for nylig, så er det ikke slut med de brugervenlige pirat-tjenester.

Læs også: Popcorn Time lukker og slukker

Popcorn Time er nemlig blevet udgivet sideløbende af to forskellige udviklerteams, og det er kun det ene, der blev lukket. Det andet kører videre på et svensk domæne med sloganet:

»Denne Popcorn Time-tjeneste vil aldrig blive taget ned.«

Det er uvist, hvor mange brugere denne Popcorn Time-tjeneste har, men 165.000 likes på Facebook, kan sige noget om omfanget af dens popularitet. Tjenesten hed tidligere Time 4 Popcorn.

Både Rettighedsalliancen, Nordisk Film og Foreningen Danske Videodistributører var ikke sene til at klappe offentligt i hænderne over lukningen af Popcorn Time.

VPN strid var officiel forklaring på nedlukning af peer-to-peer tjenesten

Rettighedsalliancen var også hurtige til at forklare lukningen med, at det er blevet farligere at drive ulovlige pirat-tjenester som Popcorn Time.

Den officielle forklaring fra udviklerne lød ellers på, at lukningen skyldtes interne uenigheder og en strid med tjenestens VPN-udbyder.

Om lukningen vil få konsekvenser for den ulovlige streaming af film og tv-serier på længere sigt, er således tvivlsomt. Popcorn Time baserer sig peer-to-peer fildeling på samme måde som Napster gjorde det tilbage i 1999. Eneste forskel er, at brugerne kan streame indholdet fra hinanden i stedet for at vente med at se det, til det er blevet downloadet færdigt.

De ulovlige film bliver således ved med at ligge derude på torrent-netværket, og selvom en udgave af Popcorn Time lukker ned, er det kun et spørgsmål om tid, før den næste tager over.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere