'Popcorn-maskine' skal kapre datacentermarkedet

En ny teknologi - hyper-konvergens - inden for datacenterservices hævder at være langt mere effektiv end traditionelle løsninger. Selskabet bag har netop etableret sig i Norge.

Simplivity er et fremadstormende ungt amerikansk teknologiselskab, som udvikler lagringsprodukter inden for den såkaldte hyper-konvergens-teknologi. Det har netop etableret sig i Norge.

»Datacenter i en boks,« kalder Carel Bak det i et interview med digi.no som en enkel beskrivelse af hovedproduktet. Han er selskabets direktør for Nordeuropa, Benelux-landene og Norden.

Med udtrykket mener han, at man har samlet alle basisfunktioner fra et datacenter i én enhed.

Løsningen kan være fordelt på flere datacentre lokalt som globalt, men alt kan administreres fra en og samme administrationsgrænseflade.

Simplivity er gået ud med opsigtsvækkende løfter til kunderne. Blandt andet hævder man, at det er muligt at opnå 90 procents besparelse på kapacitetsbehovet gennem lagring og backup, samt at det i snit tager 60 sekunder eller mindre for lokal backup eller genoprettelse af 1 terabyte VM.

»Norske bedrifter kan ikke fortsætte med at købe hundredevis af terabyte hver 18. måned. Vi reducerer lagringsbehovet. Specielt på VMware kan deduplikeringsgraden være meget stor,« siger teknisk chef Cedric Jucker.

I snit melder teknikerne om en 41:1 behovsreduktion målt i såkaldt deduplikeringsrate på globalt niveau, hvis man inkluderer både lagring og backup.

Databeskyttelse, optimering , komprimering, deduplikering

Navnet på datavirtualiseringplatformen er Omnistack.

En præcis teknologibeskrivelse udestår, men selskabet omtaler teknologien på deres web og tilbyder en løsning med 'it-arkitektur, som er tæt integreret med tilhørende processorer og disk-array'. Alt er samlet i standard x86-processorer hyldevare.

USP'erne fra selskabet er lagring, egentlig databeskyttelse, optimering , komprimering, deduplikering, backup og katastrofegenoprettelse.

Foreløbig understøtter løsningen VMware og KVM. I løbet af andet kvartal vil man dog også understøtte Microsofts Hyper-V.

'Popcornmaskine'

Han omtaler produktet som «popcornmaskinen». En animation af data som lagres viser, at data falder ned og fæster sig på forskellige lag under hypervisoren.

Deduplikering og komprimering gør at det alene er en begrænset mængde som lagres på det nederste lag.

Deduplikering er en speciel teknik hvor data deles op i mindre, unikke brudstykker for at undgå duplikater eller repeterede data. Fordi samme byte-mønster kan optræde mange gange er det mulig at opnå en stor reduktion på behovet for lagring og de mængder af data, som må overføres under backup.

Skriv gerne i debatten, hvis du ved hvordan hyperkonvergens teknologien mere præcist virker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
ronny tovgaard

Well vi har været i det danske med SimpliVity i 9 måneder. Det fungere som det lover og gratis reklame er ikke så ringe endda :-) Vi har allerede flere kunder så har man interessere i at høre mere om de erfaringer så bare vend tilbage til mig. Vi bygger på standard X86 komponenter på VMware så ikke for meget proprietær teknologi. Vi har bare udviklet det selv for ikke at "risikere" performance nedgang ved måden hvorpå vi håndterer Server, Storage, Backup og de-puplikering mv. Ja Nordmændende kaldte det en "popkorn" maskine da vi viste dem hvordan teknologien fungere i praksis. Interessant og sjov fortolkning.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017