Polsk udvikler bygger komplet computer ind i mus

21. januar 2015 kl. 15:015
Polsk startup udvikler computermus med indbygget computer. Fungerende prototype bryster sig af 1.4 GHz quad-core processor og 128 GB flash-hukommelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ordet computermus kan få en ny og mere bogstavelig betydning. Den polske udvikler Przemysław Strzelczyk har sammen med sit hold fået bygget en komplet funktionel computer ind i en mus. Det skriver The Register.

Mouse-Box, som projektet hedder, har lige nu en funktionel prototype, der rummer en quad-core 1.4 GHz ARM CORTEX processor, WiFi, accelerometer, gyroskop, 2 USB-porte, en micro-HDMI-port samt 128 GB flash-hukommelse - alt sammen under håndfladen i styreredskabet.

Når Mouse-Box skal i handlen, vil den begrænsede lagerplads støttes af en tilknyttet cloud-tjeneste, og musen skal komme med en foldbar induktionslader.

Med HDMI porten er det muligt at tilslutte sin Mouse-Box til en hvilken som helst skærm eller projektor og bruge musen som sin computer. Eller, som Mouse-Box-videoen selv foreslår, kan musen være en måde at skjule for arbejdsgiveren, at man bruger sin egen computer på jobbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På projektets hjemmeside, der kun har sparsomt med information, fremgår det, at holdet nu leder efter partnere til næste fase, hvor Mouse-Box skal sættes i produktion.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
22. januar 2015 kl. 15:20

Der står at der er USB porte og alt muligt indbygget ... skal der så være 3-4 ledninger sat til mus istedet for Ingen?

3
21. januar 2015 kl. 18:19

Alment betrækning: Hvorfor er 128Gb blevet begrænset lagerplads

Er det fordi programmerene ikke kan deres håndværk og svinder med koden?

bevares jeg ved da godt at billeder og video fylden

Nå jeg installer windows xp og de programmet jeg bruger behøver jeg er 10Gb rigeligt da jeg prøver at installere Windows 7 bruget det alene de 10Gb uden programmer.

Der er gået noget galt et sted!!!

4
21. januar 2015 kl. 18:39

Windows er bloatware.

1
21. januar 2015 kl. 16:20

Hvad hvis man nu bygget den sammen med en skærm og tastatur så .. :-)

Man kan vel bygge en MOBIL telefon, eller Raspberry pi ligende ting ind i det meste, det her version ligner et mediecenter.

Det have været en fin nyhed hvis det have været en Intel baseret/kompatibel CPU, med OS Ubuntu eller Windows, som kunne have haft GOD NYTTE af en mus ?