Det nu skrottede it-system Polsag blev behandlet stedmoderligt helt fra starten hos Rigspolitiet.
Som Version2 har skrevet, var der hele vejen hos Rigspolitiet tvivl om, hvordan Scanjour-produktet Captia skulle kunne passes ind til politiets helt særlige krav, og nu viser nye oplysninger, at tvivlen rakte helt op på chef-niveau.
En kilde fortæller således Version2, hvordan den tekniske chef for Polsag tilbage i 2007 direkte frarådede ham at tage et job på Polsag-projektet.
»Jeg blev kontaktet af et rekrutteringsbureau og mødte op ude hos Rigspolitiet i Hvidovre. Men da jeg så kommer ind til jobsamtalen med den tekniske chef for projektet, siger han: ’Det der Captia får vi nok aldrig til at virke’,« fortæller kilden, der gerne vil være anonym. Version2 er bekendt med kildens identitet.
Og den overraskende udmelding var kun begyndelsen.
»Han fortæller videre, at han ikke tror på projektet, men at han snart skal på pension. ’Vi får aldrig Polsag til at virke. Du er ung, og du skal ikke ødelægge din karriere på det’, får jeg at vide,« siger kilden.
»Det var den mærkeligste rekrutteringsproces, jeg har været ude for nogensinde,« siger kilden, som gerne vil have historien frem i lyset, for at sætte fokus på, hvor dårligt Rigspolitiet håndterede projektet.
»Hvis der ikke sker forbedringer hos Politiet, vil det næste Polsag-projekt jo gå på samme måde,« siger han.
Captia er et elektronisk sags- og dokumenthåndteringssystem (ESDH-system) fra Scanjour, og CSC var sammen med Scanjour et af de tre konsortier, der var blevet udvalgt som leverandører af ESDH-systemer til staten gennem FESD-aftalen.
FESD står for fællesoffentlig elektronisk sags- og dokumenthåndtering, og FESD-aftalen er en rammeaftale om indkøb af ESDH-systemer.
Da Politiet i 2006 skulle til at finde en leverandør til det nye sagsbehandlingssystem Polsag, blev man i praksis tvunget til at vælge mellem FESD-leverandørerne, selvom Politiets krav til sagsbehandling er helt anderledes end for eksempel et ministeriums.