Politisk indgreb mod geo-blokering: Borgerne skal have adgang til alle nettjenester

Illustration: europa.eu
Parlamentsmedlemmerne fra Indre Marked-udvalget sætter forslag om stop af geo-blokering til afstemning tirsdag.

Diskrimination baseret på IP-adresse, postadresse eller hvilket land et kreditkort er udstedt i, bør stoppes, skriver MEP'erne fra Indre Marked Udvalget i et forslag til en betænkning, der bliver debatteret og sat til afstemning tirsdag.

Forslaget vil ifølge MEP´erne forbedre de europæiske forbrugeres adgang til varer og services, ligesom det vil give mulighed for, at nye innovative, grænseoverskridende onlinetjenester til konkurrencedygtige priser kan opstå og vokse.

Bag forslaget ligger en bekymring fra MEP'erne fordi, at medlemslandene i øjeblikket forfølger individuelle tilgange til regulering af de nye forretningsmodeller for salg af varer og services online så som Uber, eBay og Airbnb.

Teknologier som big data, cloud computing og 3D-printing vil ifølge MEP´erne kunne skabe nye muligheder for økonomien og samfundet.

Parlamentsmedlemmerne opfordrer derfor til en hurtig vedtagelse af de 16 initiativer for det digitale indre marked, som Kommissionen annoncerede allerede sidste år i maj.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Sune Riedel

Idag "lokaliserer" mange streaming services brugerens indhold baseret på hvilket land, de mener, brugeren befinder sig i - baseret på IP-adresse.

Denne form for lokalisering (eller filtrering om man vil) formoder jeg ikke er noget, som f.eks. Netflix ønsker at lave, men derimod noget, som de bliver nødt til at lave for at tilfredsstille rettighedshaverne af det indhold, som de distribuerer, da de i mange tilfælde skal forhandle rettighederne med en distributør i de enkelte lande (forældet og ikke-værdiskabende distributionskæde much?).

Falder denne form for filtrering også ind under dette "forslag til en betænkning"?

  • 0
  • 0
#4 Yoel Caspersen Blogger

Det er jo lidt interessant, for så kan BBC, eller alle de andre statsradiofonier, jo heller ikke blokere mod at man ser deres programmer fra de andre medlemslande.

Eller bliver det bare mere af det sædvanlige "vi er alle lige, nogen bare ligere end andre"?

Det er spændende tider, vi lever i. Hvis geo-blokeringen af fx dr.dk falder væk og erstattes af en løsning med brugernavn og password, forsvinder samtidig et af hovedargumenterne for medielicensen :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere