Politikersnak kommer endnu hurtigere på nettet

2. oktober 2007 kl. 11:43
Når Folketinget i dag mødes for første gang efter sommerferien vil der kun gå få timer til at alle danskerne kan læse, hvad der er blevet sagt på landets talerstol.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fra i dag bliver ventetiden på at læse, hvad der bliver sagt fra Folketingets talerstol reduceret betydeligt.

Servicen fra Folketinget, når det gælder om at publicere referater fra Folketings-debatter har hidtil været stor, men ofte er der alligevel gået et par dage inden man på Folketingets hjemmeside kunne nærstudere de politiske debatter.

Men med ny it-løsning vil ventetiden nå ned fra få dage til få timer, oplyser vicedirektør i Per Anker Hansen.

»Systemet vil sammen med en sammenlægning af to arbejdsopgaver - afskrivning og redigering - gøre det muligt at publicere 1. version af referatet på internettet 2-3 timer, efter ordene er talt i Folketingssalen. Den grundlæggende omlægning af referatproduktionen har krævet nye kompetencer, nye arbejdstider og nye arbejdsrutiner hos medarbejderne. Systemet og den gennemgribende forandring har været forberedt gennem de sidste par år. Der har været et meget konstruktivt samarbejde med leverandørteamet om udformningen af selve Edixi-systemet, så det er blevet et effektivt og brugervenligt system,« siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løsningen er udviklet af Sirius IT i samarbejde med Prolog Development Center og Max Manus og er en såkaldt tale-til-tekst-løsning, som er baseret på systemet SpeechMagic fra Philips.

Først optages talen i Folketingssalen digitalt, hvorefter den første referent efter cirka 10 minutter begynder at afspille det talte ord for dernæst at diktere den redigerede tekst til tale-til-tekst-systemet.

Systemet er opbygget op en XML-struktur, der sikrer integration til både Folketingets hjemmeside og samt Folketingets øvrige dokumentsystemer.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger