Politikere: It-skandale hos Region Sjælland skal undersøges til bunds

I ti måneder har der været alvorlige problemer med et it-system fra IBM hos Region Sjælland. Nu vil Socialdemokraterne have undersøgt, hvordan skandalen kunne gemme sig så længe.

Siden april 2013 har medarbejderne på sygehuse i Region Sjælland været ramt af voldsomme it-problemer, som blandt andet betød, at leverancer af udstyr til læger og sygeplejersker ikke dukkede op, og regninger ikke blev betalt.

Men først i løbet af efteråret blev politikerne i Regionsrådet - den øverste ledelse i Region Sjælland - orienteret. Derfor vil Socialdemokraterne nu have forløbet undersøgt. Det skriver DR.dk.

»Vi kan se, at der muligvis er nogle af vores egne ansatte, der enten har dækket over skandalen eller undladt at fortælle det videre opad i systemet. Derfor er det vigtigt at få det afdækket,« siger Susanne Lundvald, ordfører for Socialdemokraterne i Regionsrådet, til DR.

Det Oracle-baserede system fra IBM til 85 millioner kroner var i forvejen forsinket, da det blev taget i brug i april. Siden har det været præget af tekniske fejl, som gjorde, at Region Sjælland ikke kunne betale regninger til tiden. Den 10. januar lå der stadig 35.000 ubetalte regninger og ventede, til en værdi af 400 millioner kroner, men puklen er nu bragt ned til 12.500 regninger, som ikke er betalt til tiden.

Konsekvenserne af fejlene i it-systemet blev for alvor kendt, da regionens benzinkort blev spærret, og medarbejderne selv måtte have pungen frem for at få fyldt tanken på regionens køretøjer.

IBM har tidligere fortalt Version2, at systemet kører, som det er 'designet og bestilt.'

Læs også: Region Sjælland: Økonomisystem plaget af uforholdsmæssigt mange fejl

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Allan Astrup Jensen

Stop nu med at indføre nye IT systemer, før de er gennemtestet og fungerer upåklageligt. Det bør være en del af udbuddet, så leverandøren ikke kan melde hus forbi, som IBM gør. IBMs opførsel som refereret burde iøvrigt være nok til at de ikke bør få yderligere offentlige IT projekter. Det samme burde gælde CSC efter de mange skandaler med deres leveringer og sikkerhed.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere