Politikere: It-skandale hos Region Sjælland skal undersøges til bunds

7. februar 2014 kl. 13:021
I ti måneder har der været alvorlige problemer med et it-system fra IBM hos Region Sjælland. Nu vil Socialdemokraterne have undersøgt, hvordan skandalen kunne gemme sig så længe.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Siden april 2013 har medarbejderne på sygehuse i Region Sjælland været ramt af voldsomme it-problemer, som blandt andet betød, at leverancer af udstyr til læger og sygeplejersker ikke dukkede op, og regninger ikke blev betalt.

Men først i løbet af efteråret blev politikerne i Regionsrådet - den øverste ledelse i Region Sjælland - orienteret. Derfor vil Socialdemokraterne nu have forløbet undersøgt. Det skriver DR.dk.

»Vi kan se, at der muligvis er nogle af vores egne ansatte, der enten har dækket over skandalen eller undladt at fortælle det videre opad i systemet. Derfor er det vigtigt at få det afdækket,« siger Susanne Lundvald, ordfører for Socialdemokraterne i Regionsrådet, til DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det Oracle-baserede system fra IBM til 85 millioner kroner var i forvejen forsinket, da det blev taget i brug i april. Siden har det været præget af tekniske fejl, som gjorde, at Region Sjælland ikke kunne betale regninger til tiden. Den 10. januar lå der stadig 35.000 ubetalte regninger og ventede, til en værdi af 400 millioner kroner, men puklen er nu bragt ned til 12.500 regninger, som ikke er betalt til tiden.

Konsekvenserne af fejlene i it-systemet blev for alvor kendt, da regionens benzinkort blev spærret, og medarbejderne selv måtte have pungen frem for at få fyldt tanken på regionens køretøjer.

IBM har tidligere fortalt Version2, at systemet kører, som det er 'designet og bestilt.'

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. februar 2014 kl. 11:36

Stop nu med at indføre nye IT systemer, før de er gennemtestet og fungerer upåklageligt. Det bør være en del af udbuddet, så leverandøren ikke kan melde hus forbi, som IBM gør. IBMs opførsel som refereret burde iøvrigt være nok til at de ikke bør få yderligere offentlige IT projekter. Det samme burde gælde CSC efter de mange skandaler med deres leveringer og sikkerhed.