Politikere: Digitaliseringskrav skal ikke gælde os

14 kommentarer.  Hop til debatten
Alle borgere i Danmark skal i dag modtage post fra det offentlige digitalt. Men flere politikere nægter at lade deres hverdag digitalisere - det er for besværligt, lyder argumentet.
7. april 2016 kl. 10:18
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I stik modsætning til, at borgerne i Danmark skal modtage post fra det offentlige digitalt i deres eBoks i stedet for på fysisk papir, så siger politikere nu nej tak til digitalisering. Det skriver Lokalavisen Gribskov.

Politikerne i Gribskov Kommunes byråd har afvist at modtage dagsordener til møder digitalt frem for på papir, fordi nogle af politikerne finder det alt for besværligt at skulle læse teksten på en skærm.

Derfor er denne del af digitaliseringen nu droppet i kommunen, selv om det ville kunne spare kommunen for nogle penge, skriver Lokalavisen Gribskov.

»Nogle kan bare ikke overskue at finde rundt i en dagsorden på en iPad og gå frem og tilbage i et dokument,« siger Bo Jul NIelsen der er medlem af byrådet i Græsted-Gilleleje og Gribskov Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis vi indfører dem, får vi et demokratisk problem. Så kan der ikke vælges folk ind, der ikke har de nødvendige it-kompetencer. Hvad med de ældre, eller dem der kun har en 7. klasse og er ufaglærte, skal der ikke være plads til dem i byrådet?« spørger Bo Jul Nielsen.

It skal ikke presses ned over politikerne

Selv siger han, at han godt kan finde ud af at navigere rundt i et elektronisk dokument. Men der er flere andre, som ikke har de samme kompetencer, og det derfor ikke giver mening at 'presse det ned over hovedet' på de lokale politikere.

I langt de fleste af landets kommuner, i Kommunernes Landsforening og i regionerne får politikere og medarbejdere heller ikke længere mødedagsordener på papir.

Ifølge avisen har en anden socialdemokrat truet med at forlade byrådet, hvis hun ikke fremover kunne få dagsordenerne på papir. Det er nemlig for besværligt at printe papiret ud på de printere, der er blevet udleveret af kommunen.

Den 1. november 2015 blev det obligatorisk for alle borgere over 15 år i Danmark at modtage post fra det offentlige digitalt.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
8. april 2016 kl. 12:14

Hvad med de ældre, eller dem der kun har en 7. klasse og er ufaglærte, skal der ikke være plads til dem i byrådet?

Hvad med de ældre, eller dem der kun har en 7. klasse og er ufaglærte, skal der ikke være plads til dem i resten af samfundet?

Hvis der skal være særregler bare fordi man er i byrådet, skal vi andre naturligvis også fritages.

Nogle kan bare ikke overskue at finde rundt i en dagsorden på en iPad og gå frem og tilbage i et dokument

Det kan vi andre heller ikke med vi er stadig tvunget til det.

Politikere bør ikke have nogen særstatus og bør være lige for loven, man kunne argumentere for at politikere, kva deres magt, burde blive stillet overfor højere krav.

I danmark viser det sig desværre omvendt at politikere hvis de foretager sig noget ulovligt, at de bare får en næse i folketinget og så er det ude af verden. Som regel er det tyveri fra fælleskassen der bare ignoreres, f.eks. når staten betaler dobbelt for et IT system og det stadig ikke virker.

Ingen særrettigheder til politikere, loven gælder også dem præcis som den gælder os andre. Og fængselsstraf for kriminel omgang med skatteydernes penge. Vil hellere betale for deres fængsels ophold, end deres "ups der røg en 200 millioner mere på xx it system, sorrryyyyy".

13
7. april 2016 kl. 19:45

Der skal selvfølgeligt sikres handicaphjælp til alle folkevalgte, og i dag må det anses for at være et handicap, hvis man ikke kan læse et stykke tekst på sin iPad eller selv printe en dagsorden (på den printer der stilles til rådighed af kommunen).

Så på samme måde som der er hjælp til kørestolsbrugere og andre former for handicap, skal der selvfølgeligt også sikres hjælp til de it-handicappede.

12
7. april 2016 kl. 18:32

Jeg melder mig gerne frivillig til en stilling i et byråd. Som it-nørd og lign. har jeg ikke mulighed for at vælge nem-id fra, så derfor har jeg ingen anden mulighed end at bruge digitale løsninger, så derfor betyder det ikke ret meget hvis jeg som byrådsmedlem er nødt til at gennemlæse dagsorden og lign. dokumenter på en pc eller tablet.

I øvrigt syntes jeg at de pågældende 'brokke hoveder', min personlige mening og ikke andet, burde tage en eller flere store tudekiks og fortsætte med hvad de nu har gang i. Og skulle der alligevel blive en ledig plads i byrådet så tager jeg den gerne.

10
7. april 2016 kl. 15:48

Det var så nogle andre politikere og nogle andre kasser, der stod for digitaliseringsbeslutningen. Og man kan vist stadig som borger forlange at få breve på papir, hvis man ikke har mulighed for at få dem over ævBoks. Man skal ikke engang skrive under på, at man er senil. Jeg mener nu, at de lokale politikere herude (Syddjurs) ikke har de store problemer med elektroniske dokumenter. Til gengæld fik en hacket sin Facebook (eller hvad det nu var), hvilket var lidt pinligt, og nogen er rendt med borgmesterens computere (jeg håber, at de er sikrede).

9
7. april 2016 kl. 15:40

Jeg er nogle gange i dialog med politikerne fra en anden kommune. De modtager alt på en udleveret ipad, som er dedikeret til deres politiske arbejde. De har fået eftermonteret et hardwaretastatur, og det fungerer faktisk rigtig godt, både til forberedelse og under møderne. Så der kan være successhistorier ind i mellem også. Men dermed bestemt ikke sagt, at tvangsdigitalisering er godt. Valgfrihed er bedst :-)

8
7. april 2016 kl. 14:56

Jeg blev så forarget over overskriften at jeg ikke fik læst hele TFA før jeg aktiverede skrivegrejet. Beklager. ...men bortset fra det så flytter politikerne mellem kommune og stat (først borgmester så minister eller omvendt).

7
7. april 2016 kl. 14:12

Det må bare være endnu et eksempel på at tvangsdigitaliseringen må afskaffes. Jeg synes digitaliseringen har mange fordele, men lad os da gøre det frivllligt. Jeg synes også det kan have sine fordele at have dagsorden mv på papir til et møde, dette selv om jeg har arbejdet professionelt med IT i over 40 år.

6
7. april 2016 kl. 13:10

Pokkers, nej.

Nogen har tabt :-)

5
7. april 2016 kl. 12:01

At hovedparten af kommunalbestyrelsen i Gribskov, enten er ældre, med ringe it-kundskaber, eller personer der kun har gennemført 7. Klasse.

Kære borgere i Gribskov, i har fået de politikere i har stemt på og dermed fortjener!

4
7. april 2016 kl. 11:24

Det er nok ikke Gribskov kommunes lokalpolitikere, men nærmere de folkevalgte inde på Christiansborg, der har indført tvangs digitaliseringen. Gribskov kommune er bare så heldige, at de har lov til selv at vælge digitalisering for deres politikere fra. (endnu)

3
7. april 2016 kl. 11:06

når de nu har lovgivet og vedtaget omkring det for resten af befolkningen så skal de ikke slippe ! de har tvunget Hr og Fru Danmark ind i det også mange ælder der har problemer med det og så skal de "kære" politiker slippe for det som de har trukket folk ned over hovdet ikke på vilkår, vis de skal slippe så skal resten af landet også eller det hele skal stilles i ro, indtil man har fået flere med inden man køre sådan en ting ud med tvang !

2
7. april 2016 kl. 10:50

Helt enig. Hvis de ikke kan overskue at betjene en iPad, var det måske på tide de gik på pension.

1
7. april 2016 kl. 10:34

Hvordan fanden kan man tillade sig at nægte at bruge det som man selv har lovgivet at alle borger skal bruge?

...og så med sådan et plat argument!!

Hvis det er implementeret forkert så skal implementeringen ændres alternativt skal tvangsdigitaliseringen fjernes indtil problemerne er løst!