Politifolk snagede i fodboldspillers voldssag

6. marts 2020 kl. 11:312
Politifolk snagede i fodboldspillers voldssag
Illustration: Beredskabsinfo.
Medarbejdere har uberettiget kigget i Nicklas Bendtners voldssag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere medarbejdere hos Politiet har haft tjenstlige samtaler og er blevet er anmeldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) for snageri, i forbindelse med fodboldspilleren Nicklas Bendtners voldssag i efteråret 2018.

Det skriver DR på baggrund af aktindsigt fra Rigspolitiet og Justitsministeriet. Medarbejderne har uberettiget kigget i voldssagen.

»Jeg undrer mig over, at så mange politifolk er inde og kigge på noget, der slet ikke vedrører dem,« udtaler Nicklas Bendtners advokat Anders Németh til DR.

Også andre steder i det offentlige er der problemer med snageri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regionerne har således registreret mindst 1.490 mistænkelige eller uberettigede søgninger i elektroniske patientjournaler siden 2016.

Eksperter mener, at kontrollen med danskernes patientjournaler i regionerne er usystematisk, utilstrækkelig og sætter tilliden til sundhedsvæsenet i fare.

Flere fagforbund har rejst sager, hvor en chef uretmæssigt har kigget i medarbejderes sundhedsoplysninger. I én sag kræver HK en godtgørelse til en lægesekretær på 100.000 kroner.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
6. marts 2020 kl. 14:50

Jeg ser af tallet, kontra antal ansatte, at kun et absolut mindretal ikke har forstået eller overholder de vejledninger der er udfærdiget.

Tjah - spørgsmålet er så, hvor mange der uberettiget kigger i andre sager, og hvor stor en andel af sagerne, der bliver kontrolleret, jvnf. citat fra DR's artikel:De mange uberettigede opslag i Nicklas Bendtners sag og personlige oplysninger blev kun opdaget, fordi Rigspolitiet lavede en stikprøvekontrol af sagen.

1
6. marts 2020 kl. 13:47

Det viser at de har styr på hvem der gør hvad og hvad de enkelte individer har ret til - og reagerer på uoverensstemmelser.

Jeg ser af tallet, kontra antal ansatte, at kun et absolut mindretal ikke har forstået eller overholder de vejledninger der er udfærdiget.

Dejligt at der bliver taget affære overfor dem der ikke overholder vejledninger, så falder antallet af misbrug dejligt hurtigt.