Politifolk snagede i fodboldspillers voldssag

Illustration: Beredskabsinfo
Medarbejdere har uberettiget kigget i Nicklas Bendtners voldssag.

Flere medarbejdere hos Politiet har haft tjenstlige samtaler og er blevet er anmeldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) for snageri, i forbindelse med fodboldspilleren Nicklas Bendtners voldssag i efteråret 2018.

Det skriver DR på baggrund af aktindsigt fra Rigspolitiet og Justitsministeriet. Medarbejderne har uberettiget kigget i voldssagen.

»Jeg undrer mig over, at så mange politifolk er inde og kigge på noget, der slet ikke vedrører dem,« udtaler Nicklas Bendtners advokat Anders Németh til DR.

Også andre steder i det offentlige er der problemer med snageri.

Læs også: 1.490 uberettigede eller mistænkelige opslag i regionale patientjournaler på fire år

Regionerne har således registreret mindst 1.490 mistænkelige eller uberettigede søgninger i elektroniske patientjournaler siden 2016.

Eksperter mener, at kontrollen med danskernes patientjournaler i regionerne er usystematisk, utilstrækkelig og sætter tilliden til sundhedsvæsenet i fare.

Flere fagforbund har rejst sager, hvor en chef uretmæssigt har kigget i medarbejderes sundhedsoplysninger. I én sag kræver HK en godtgørelse til en lægesekretær på 100.000 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Denny Christensen

Det viser at de har styr på hvem der gør hvad og hvad de enkelte individer har ret til - og reagerer på uoverensstemmelser.

Jeg ser af tallet, kontra antal ansatte, at kun et absolut mindretal ikke har forstået eller overholder de vejledninger der er udfærdiget.

Dejligt at der bliver taget affære overfor dem der ikke overholder vejledninger, så falder antallet af misbrug dejligt hurtigt.

  • 5
  • 0
#2 Jørgen L. Sørensen

Jeg ser af tallet, kontra antal ansatte, at kun et absolut mindretal ikke har forstået eller overholder de vejledninger der er udfærdiget.

Tjah - spørgsmålet er så, hvor mange der uberettiget kigger i andre sager, og hvor stor en andel af sagerne, der bliver kontrolleret, jvnf. citat fra DR's artikel: De mange uberettigede opslag i Nicklas Bendtners sag og personlige oplysninger blev kun opdaget, fordi Rigspolitiet lavede en stikprøvekontrol af sagen.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere