Politiets it-chef efter Polsag-flop: Nu skal vi lige trække vejret

Der er ikke besluttet noget endnu hos politiet om fremtiden for it-systemerne, efter Polsag blev aflivet. Nu skal der lige ro på, fortæller it-chefen.

Da Polsag-projektet fredag den 3. februar blev stoppet, efter fem års udvikling og ét års pilotdrift, mistede politiet samtidigt det fundament, som moderniseringen af systemerne skulle have været bygget på.

Og en uge efter bomben sprang, kan politiets øverste it-ansvarlige heller ikke sige ret meget om, hvad der nu skal ske.

»Nu skal vi lige have samlet op, kigge i bakspejlet og se: Hvad er der for læringspointer i hele det her forløb? Det er vigtigt lige at stoppe op og trække vejret, inden vi begynder at træffe nye beslutninger. Det værste, man kan gøre lige nu, er at begynde at træffe for hurtige beslutninger,« siger koncern-it-chef Lars Guld Fuglsang til Version2.

Siden en omfattende plan for modernisering af politiets it-systemer blev undfanget i 2004, har man set frem til en afløser for det nuværende centrale sagssystem Polsas, der stammer fra midt-halvfemserne.

Men nu – otte år efter – er Polsag efter mange genvordigheder sendt til de evige it-marker. Og det giver anledning til en hel del nytænkning.

Læs også: Så komplekst er politiets it-setup

»Det er klart, at når et så stort system som Polsag bliver stoppet, så betyder det noget for vores it-strategi. Mens Polsag har været undervejs, har der været ting, vi har lagt i en bunke, indtil vi fik Polsag klar. Så nu skal vi gå det igennem, vi har på venteliste, og se, om noget af det kan gennemføres hurtigt og være en lettelse for politiarbejdet,« siger Lars Guld Fuglsang.

Må sende sager med brevpost til andre politikredse

Et af problemerne med det nuværende system Polsas er, at hver af de 12 politikredse i landet rent it-mæssigt er isolerede. Strækker en sag sig over flere politikredse, må dokumenterne i sagen sendes med 'håndkraft' over til den anden kreds.

Men før politireformen i 2007 var der faktisk hele 54 politikredse med hver sin database, og dengang fik man lagt systemerne sammen til 12. Det kan måske være en mulighed nu at sammenlægge til én stor, national database for Polsas.

»Det er bestemt en af de muligheder, vi kigger på i forbindelse med den nye situation, vi står i. Vi må vurdere, om det giver værdi i forhold til vores kerneopgaver, i forhold til den energi, det kræver,« siger koncern-it-chefen.

På samme måde kan der være andre muligheder for at opgradere Polsas, som ikke har været i spil tidligere, fordi afløseren Polsag tilsyneladende var på vej.

»Vi kigger på Polsas og ser, om der er nogle quick wins. Kan vi levetidsforlænge det, og er der lavthængende frugter? Det skal vi se på i forhold til vores it-strategi,« siger Lars Guld Fuglsang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Ipsen Pedersen

Hvem er det så der skal afskediges... og hvordan kommer man idere ud fra det. Skal det være de nuværende ansatte der faktisk viser modet til at aflive et fejlslagent projekt - eller skal man tilbage i historiebøgerne og finde dem der skabte og besluttede projektet?

Og... ikke mindst... hvordan skulle disse afskedigelser bringer politiet videre?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere