Politiet taber terræn til IT-kriminelle

Illustration: leowolfert/Bigstock
Kompleks IT-kriminalitet kræver mere mandskab, som dog må komme andetsteds fra i politiet. Nyt Nationalt Cyber Crime Center får øget bemanding og ny teknologi.

Politiet vil opgradere indsatsen mod IT-kriminalitet, men er bagud fra start. Nu kommer der ifølge politiets virksomhedsplan flere "betjente" til og ressourcer til området. De skal dog tages fra politiets egne rækker, da der ikke automatisk følger ekstra penge med til at løfte opgaven.

Det skriver Jyllands-Posten.

Læs også: Identitetstyverier i Danmark er mere end fordoblet på ét år

I politiets virksomhedsplan, der offentliggøres onsdag, står der blandt andet:
»Vi vil markant styrke og udbygge indsatsen i forhold til efterforskning af it-kriminalitet,« og »Hver enkelt politikreds skal blive bedre til opgaven, og der vil i år blive tilført flere ressourcer, ligesom der skal investeres i ny teknologi,« fremgår det.

Nationalt Cyber Crime Center, NC3, der blev oprettet sidste år, skal vokse fra de nuværende 70 til mellem 90 og 100 politi- og it-folk, fortalte chefen for NC3, Kim Aarenstrup, forleden bladet Computerworld, idet han samtidig gav udtryk for, at dansk politis IT-indsats skulle ligge i den europæiske elite og gerne i verdenstoppen.

Centerets opgave bliver at bistå de lokale politikredse med IT-kompetencer på højt niveau.

Læs også: Politi til hackere: Arbejd med os

I virksomhedsplanen kan man også læse, at IT-kriminaliteten er stigende og nu er tæt på borgerne i hverdagen. Desuden er den en trussel for de fælles samfundsinteresser, og blandt andet derfor suppleres stigningen i bemandingen med en strategi om indkøb af ny teknologi, der skal gøre det lettere at bekæmpe den mere komplekse kriminalitet, der agerer på globalt plan.

Opgaven med IT-kriminalitet skal dog ifølge samme plan konkurrere med øget fokus på rocker- og bandekriminalitet, indbrud i private hjem, økonomisk kriminalitet og færdselssikkerhed som er områder, der også skal prioriteres, skriver Jyllands-Posten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Sandy Ditlef

Der er ingen tvivl om, at riget fattes penge. Så investeringer i borgernes sikkerhed i den herlige digitale verden må vige til fordel for de indtægtsgivende aktiviteter - nye fotovogne og mandskab til samme. En opgave der kunne løses af et administrativt personale. En løsning kunne jo være at overdrage IT-opgaverne til faguddannede folk indenfor branchen. Der er vel en del private virksomheder, som kunne bidrage på kvalificeret vis ?!!!

 • 2
 • 3
#4 Sandy Ditlef

I Computerworld fra oktober 2013 er de 100 bedste it-virksomheder kåret. Jeg skal ikke gøre mig klog på, om vurderingen også omfatter deres faglige kompetencer, men der er andre aktører på markedet end lige CSC! Og endelig var det vel muligt med alle fordums fejl i bagagen, at kunne forvente en vis opgradering af evnerne til at stille krav til it-systemerne - og test af samme. Læring kan vel ske - eller ?

 • 1
 • 0
#5 Nicolai Rasmussen

Hvis politiet tog computer relateret kriminalitet alvorligt ville det kræve mandskab nok til at politiet kunne kunne opbygge en faglighed inden for politiets egne rammer. Det med at outsource giver kun mening hvis man er for lille og ikke kan danne faglige rammer for specialiserede ressourcer.

Det nytter generelt ikke at outsource for at øge effektiviteten hvis fagligheden (eller/og speciel udstyr) er på plads. Hvis fagligheden (med rette udstyr etc.) Er på plads, skyldes dårlig effektivitet at ledelsen ikke har styr på deres opgaver (at styre, motivere, kontrollere, osv). Efter outsourcingen har man skiftet medarbejderen ud men beholdt ledelsen - det dur ikke. Det kan godt være at man har solgt medarbejderen sammen med opgaven, men grundlæggende vil man ikke få det til at du, hvis ledelsen ikke virker. Ledelsen vil enten ende med at løse forkerte problemer, købe outsourcingen for dyrt, eller på anden vis fucke det op. Dårlig ledelse løses ikke ved outsourcing, men med at de øverst ansvarlige forstår de grundlæggende ting de er ansvarlige for, og dermed får ryddet op blandt den dårlige ledelse.

 • 2
 • 0
#6 Sandy Ditlef

Enig - ledelsen skal kende sin opgave, men jeg tænker, at det lige præcis er her, at alting efterhånden halter i Statens regi! Vores politikere har svært ved de langsigtede mål (i det hele taget at sætte mål) - og deraf afledte beslutninger. Og set i det lys, så var mit forslag at finde den faglige kompetence "ude i byen".

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere