Politiet sylter sager om indiske support-svindlere

Danskere, der er blevet snydt af falske supportopkald fra Microsoft, skal ikke regne med politiets hjælp. Sagerne kommer nederst i bunken.

Indiske support-svindlere, der udgiver sig for at komme fra Microsoft, franarrer dagligt danskere tusindvis af kroner ved at påstå, at ofrets pc er inficeret med virus.

Svindlerne ringer op til intetanende danskere og fortæller, at de er fra Microsoft, og at de har konstateret problemer med ofrets pc. Herefter lokker de folk til at betale penge for fup-reparationer og installation af antivirus, som ellers er gratis at downloade.

Læs også: Indiske Microsoft-svindlere snyder dansk it-konsulent for 3.500 kr.

Men der er ikke megen hjælp at hente fra politiets side, da den slags fup ikke er højt prioriterede sager, skriver Politiken.dk.

»Selvfølgelig er det ubehageligt for de borgere, det går ud over. Men hvis vi får sådan en sag, så er det ikke noget, der ligger øverst på prioritetslisten«, siger politikommissær ved Københavns Politi Lars Christian Borg til Politiken.dk.

Læs også: Indiske support-svindlere hærger stadig Danmark - Microsoft magtesløs

Samtidig siger politikommissæren også, at det er vanskeligt at efterforske sager om it-kriminalitet, der krydser grænser.

»Hvis der ikke er nogen relationer eller forbindelser til Danmark, vores nærmeste nabolande eller EU, så er det stort set håbløst. Sker det nede fra Indien vanskeliggør det sagen yderligere«, siger Lars Christian Borg til politiken.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Anonym

Identitetssvindel rangerer ikke højt på prioritetslisten..... Det er jo ikke kun den enkelte borger som bliver misbrugt her, hvad med de implicerede virksomheder ? I dette tilfælde Microsoft, men det kunne lige så nemt være en hvilken som helst anden virksomhed.

Jeg har forståelse for en prioritetsliste hos politiet, men så må Folketinget afsætte midler, så der kan dæmmes op for den slags.

I forbindelse med identitetssvindel, er det jo ikke småpenge det drejer sig om. Det er jo en omfattende milliard forretning. 3500 hist og 5000 her, er en ting, men der er jo nogen som oplever at miste enhver kreditværdighed, og dermed får ødelagt sin eksistens.

Og Nej. Det hjælper ikke et klap, når Folketinget gennem deres styrelsesorganer svinger pisken over befolkningen, eller politiet for den sags skyld. Det er i Folketinget ansvaret ligger !

" To serve and protect ...... "

 • 0
 • 2
#3 Peter Makholm Blogger

I forbindelse med identitetssvindel, er det jo ikke småpenge det drejer sig om. Det er jo en omfattende milliard forretning. 3500 hist og 5000 her, er en ting, men der er jo nogen som oplever at miste enhver kreditværdighed, og dermed får ødelagt sin eksistens.

Efter min mening skal vi skelne meget skarpt mellem småbondefangeri hvor folk af egen vilje indbetaler nogle få tusinde på en skummel bankkonto og egentlige bedragerisager hvor folk misbruger eller forfalsker egentlige identitetsmidler.

For mig lyder de omtalte sager af den første slags på linje med mænd der betaler tusindevis af kroner for at få Svetlana fra mail-a-bride.ru til Danmark.

 • 6
 • 0
#4 Anonym

Efter min mening skal vi skelne meget skarpt mellem småbondefangeri hvor folk af egen vilje indbetaler nogle få tusinde på en skummel bankkonto og egentlige bedragerisager hvor folk misbruger eller forfalsker egentlige identitetsmidler.

Det er jo helt lige meget, om der er tale om et lille beløb, eller om der er tale om et stort. I forhold til loven, er svindel jo svindel. Hverken det af dig omtalte site, eller Microsoft, har noget ud af at få angrebet deres identitet. For det af dig omtalte site, er det sandsynligvis et alvorligt problem, at de bliver benyttet til svindel. Skulle Microsoft opnå samme mangel på troværdighed, i nogen sammenhæng, vil det tilsvarende udgøre en alvorlig omkostning. ( ikke at jeg tror det udgør nogen alvor i de nævnte tilfælde. )

Der er tale om, at politiet ikke har mulighed for at stille noget op, de har ikke midlerne, ikke engang til at dæmme op for den slags, men politiet har heller ikke nogen hjemmel til at gøre noget.

Det ER Folketingets ansvar. Det ER muligt at dæmme op for identtetssvindel på nettet, hvilket man ikke vil.

 • 0
 • 2
#5 Simon Skovsen

Blev også ringet op af dem for godt en måned siden, og jeg må nok indrømme at det var en noget underlig samtale... Efter at damen i den anden ende kunne konstatere at de modtog fejlsignaler fra min computer, bad hun mig om at finde min windows seriel. Da jeg gentagende gange mente at min computer ikke havde det omtalte problem (hvilket kun fik hende til starte forfra i sit manuskript), endte samtalen med at hun lagde på... Selv min kærestes mormor, som ikke ligefrem er den stærkeste inden for IT kunne gætte at det var noget fusk, så jeg forstår vitterligt ikke at folk falder for det :?

 • 2
 • 0
#6 Morten Lind

Jeg tog tilfældigvis telefonen hos mine forældre, den dag de ringede. De præsenterede sig som værende fra "The Windows Operating System", og hvilken slags juridisk virksomhed det så er, det kunne de ikke svare på.

På mit spørgsmål om, hvorledes de mon kunne se, at der var malware på min fars PC, og hvilke filer eller programmer der var infincerede, kunne de ikke rigtig give noget svar.

Da de tredie gang startede på manuskriptet om, at de var fra Windows Operating System og kunne se på sine "servere" at der var noget galt på min PC, lagde jeg på.

Det er yderst bekymrende hvis så simple svindlere, med så dårlige "salgsargumenter" og ingen svar på de mest elementære spørgsmål, kan tjene millioner på folks godtroendhed.

 • 3
 • 0
#7 Peter Makholm Blogger

Det er jo helt lige meget, om der er tale om et lille beløb, eller om der er tale om et stort. I forhold til loven, er svindel jo svindel.

Det er nu ikke helt korrekt. Som udgangspunkt er strafferammen for bedrageri (§279) halvandet år. Men i særligt grove tilfælde (herunder beløbets størelse) stiger strafferammen til 8 år (§286) og under formildende omstændigheder (herunder beløbets størelse) er strafferammen bøde (§287).

Men min skelnen går nu mere på de øvrige omstændigheder. Som udgangspunkt er der ikke noget retsstridigt ved at jeg opretter en dårligt formuleret engelsksproget profil med navnet Svetlana på et datingsite, derimod er der noget klart retsstridigt ved at jeg forsøger at optage et lån i dit navn ved at anvende et pas jeg har snydt mig til at få udstedt (så tilføjer vi i øvrigt lige dokumentfalsk (§179) med en selvstændig strafferamme på 2 år, til anklageskriftet).

Og det er bare juraen (jvf. forholdet til loven).

 • 1
 • 0
#8 Jesper Høgh

skulle politiet tage sig af simple bondefanger sager som disse? Hvis jeg har købt en leverpostej, som viser sig at have overskredet sidste salgsdato, skal det så også være en politisag? Prøv dog lige at se tingene i en form for perspektiv!

 • 2
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere