Politiet ransager IBM og Nets for beviser i Se og Hør-sagen

Både Nets og IBM har fået besøg af politifolk, som efterforsker sagen om læk af fortrolige kundedata. Der er dog ingen anholdelser eller anklage i sagen endnu.

Onsdag - to dage efter at sagen om salg af betalingsdata fra Nets blev offentligt kendt - har politiet sendt folk af sted til Nets og leverandøren IBM for at sikre beviser til en eventuel retssag. Det skriver TV2, der har talt med Vestegnens Politi.

»Vi er ude hos IBM og Nets for at se, om der er sket noget kriminelt. Vi kan hverken be- eller afkræfte, at der er begået en forbrydelse,« siger Carsten Jansson, vicepolitiinspektør, til TV2.dk.

Men foreløbig er der ingen anholdelser i sagen, selvom identiteten på den hovedmistænkte it-medarbejder er kendt af politiet. Faktisk er politiet foreløbig kun nået til at undersøge, om der kan være nogle paragraffer, som er overtrådt, og hvilke af dem sagen i så fald kan bygges på.

Misbrug og salg af transaktionsdata for kendte og kongeliges betalingskort stod på fra 2008 til 2012, hvorefter den pågældende medarbejder mistede adgang til disse data efter at have mistet jobbet hos IBM i en fyringsrunde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
Jacob Rasmussen

Hvor mange gange kan man nå at slette en harddisk, på 2 dage?
Hvis nu sagen havde været af IT-Factory kaliber, så ville 2 dages responstid, gøre at alle brugbare data kunne være pænt umulige at genskabe.
Vi må håbe at IBM og Nets ikke har forsøgt at overskrive logfilerne...

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder