Politiet ransager IBM og Nets for beviser i Se og Hør-sagen

Både Nets og IBM har fået besøg af politifolk, som efterforsker sagen om læk af fortrolige kundedata. Der er dog ingen anholdelser eller anklage i sagen endnu.

Onsdag - to dage efter at sagen om salg af betalingsdata fra Nets blev offentligt kendt - har politiet sendt folk af sted til Nets og leverandøren IBM for at sikre beviser til en eventuel retssag. Det skriver TV2, der har talt med Vestegnens Politi.

»Vi er ude hos IBM og Nets for at se, om der er sket noget kriminelt. Vi kan hverken be- eller afkræfte, at der er begået en forbrydelse,« siger Carsten Jansson, vicepolitiinspektør, til TV2.dk.

Men foreløbig er der ingen anholdelser i sagen, selvom identiteten på den hovedmistænkte it-medarbejder er kendt af politiet. Faktisk er politiet foreløbig kun nået til at undersøge, om der kan være nogle paragraffer, som er overtrådt, og hvilke af dem sagen i så fald kan bygges på.

Misbrug og salg af transaktionsdata for kendte og kongeliges betalingskort stod på fra 2008 til 2012, hvorefter den pågældende medarbejder mistede adgang til disse data efter at have mistet jobbet hos IBM i en fyringsrunde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jacob Rasmussen

Hvor mange gange kan man nå at slette en harddisk, på 2 dage? Hvis nu sagen havde været af IT-Factory kaliber, så ville 2 dages responstid, gøre at alle brugbare data kunne være pænt umulige at genskabe. Vi må håbe at IBM og Nets ikke har forsøgt at overskrive logfilerne...

  • 4
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere