Politiet modtog næsten 27.000 anmeldelser om it-relateret økonomisk kriminalitet i 2019

Illustration: Kim Matthäi Leland
I løbet af det første år Politiets Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet har eksisteret, har man modtaget mange anmeldelser om it-kriminaliitet. Det er særligt privat nethandel, der fylder i anmeldelsesbilledet.

Politiet er netop kommet med det, man kalder et ’detaljeret indblik i it-relateret økonomisk kriminalitet’.

Det er Politiets Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet, LCIK, der har registreret tallene, og det har været ganske travlt i det relativt nystartede center i politiet.

Der er nemlig registreret ikke mindre end 26.923 anmeldelser i løbet af det første år.

Den nye udgivelse giver et indblik i, hvordan vi danskere bliver snydt og udsat for kriminalitet, når vi handler og bytter på nettet.

Læs også: Aktindsigt: Sådan havnede hundredevis af danskere fejlagtigt i politiets it-systemer

Og det er faktisk mest hinanden, vi anmelder for økonomisk kriminalitet på nettet. Samhandel, altså når borgere handler med hinanden, og herunder samhandelsbedrageri, udgør ikke mindre en 36,9 procent af alle anmeldelser til
LCIK.

Denne kategori er også speciel, da det ofte er forurettede selv, der har taget kontakt til svindleren. Politiet råder i denne forbindelse købere til altid at lade handlen foregå via en handelsplatform – ikke over SMS eller e-mail eller lignende.

Fysiske genstande er genstand for kriminalitet

Det er særligt, når det kommer til køb af fysiske ting, danskerne bliver snydt – både elektronik, tøj og andre ting. Også her har politiet et lille tip – mød så vidt som muligt altid den anden part i en handel.

Aldersmæssigt er det ældre som yngre, der bliver svindlet, og faktisk er danskere over 60 år dem, der har indgivet færrest anmeldelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Kjeld Flarup Christensen

At muligheden for at anmelde stopper nogen svindlere.

Jeg har lige fået 800 Kr retur, bare ved at true med en anmeldelse.

Hvis de 27.000 sager er retter mod 27.000 forskellige, så er det en tung sag. Men er der gengangere, burde det være en prioritering for politet at stoppe disse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere