Politiet mistænker danske børn på 13 år for at bestille cyberangreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
For under 100 kroner har fem danske mindreårige ifølge politiet købt og betalt DDoS-angreb gennem hjemmesiden webstresser.org.

Fem danske børn under 15 år er mistænkt for at have købt og bestilt cyberangreb for under 100 kroner mod udvalgte mål via den ulovlige hjemmeside Webstresser, der sælger cyberangreb.

Det skriver Jyllands-Posten.

Børnene er blevet afsløret som et led i en større Europol-aktion under navnet operation Power Off, hvor politiet i 20 lande har identificeret over 150.000 brugere. Tilsammen har de bestilt fire millioner DDoS-angreb via den nu lukkede hjemmeside webstresser.org.

Læs også: Europol i aktion: 150.000 personer bestilte fire millioner cyberangreb

Dansk politiet har udover børnene sigtet seks personer for at have bestilt og betalt cyberangreb, der overbelaster hjemmesider. De fem børn, der er 13-14 år, har været til en såkaldt præventiv samtale om sagen, oplyser Claus Birkelyng, der er leder af Rigspolitiets Nationale Center for Cyber Crime.

»Jeg tror, at nogle af de unge under 15 år har opfattet det som drengestreger, fordi man for 15 amerikanske dollars – under 100 kr. – på en hjemmeside kan bestille et DDoS-angreb. Måske har de unge ikke været klar over, at det er strafbart. Men det er alvorlig kriminalitet,« siger Claus Birkelyng til Jyllands-Posten.

De unge under 15 år kan ikke sigtes, men politiet meddeler, at man har oprettet en sag i systemet og haft samtaler om sagens alvor.

Sagerne omfatter følgende politikredse: Fyn, København, Midt- og Vestjylland, Midt- og Vestsjælland, Nordjylland, Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Sydsjælland og Lolland-Falster og Sydøstjylland.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere