Politiet i Los Angeles forbyder brug af kommerciel ansigtsgenkendelse

Illustration: Bigstock
Los Angeles Police Department har lavet et forbud mod, at dets medarbejdere bruger kommercielle teknologier til ansigtsgenkendelse. Det sker efter afsløringen af, at ansatte har lavet hundredevis af søgninger i det omstridte Clearview AI.

Politiet i Los Angeles (LAPD) har forbudt dets ansatte mod at bruge kommercielle ansigtsgenkendelses-teknologier.

Det skriver The Register.

Forbuddet kommer efter en afsløring fra BuzzFeed, der pegede på, at mere end 25 ansatte har foretaget næsten 475 søgninger med den omstridte software til ansigtsgenkendelse ved navn Clearview AI. Denne løsning bygger på millioner af billeder fra internettet.

Læs også: AI-firma har skrællet tre milliarder billeder fra sociale medier

I meddelelsen om forbuddet blev det slået fast, at politiets ansatte kun må benytte sig af det officielle LAPD ID system til at identificere personer med. Dette system er baseret på billeder, som politiet har taget.

En talsperson fra LAPD har i forbindelse med det nye forbud udtalt, at to betjente havde brugt Clearview til officielle efterforskninger, hvorimod de resterende betjente har brugt det til tests.

Kritikere har advaret mod brugen af ansigtsgenkendelses-software med henvisning til, at resultaterne ikke altid er tilstrækkeligt nøjagtige, og derudover har der været flere bekymringer om racemæssig bias i resultaterne.

I andre byer såsom San Francisco har den slags bekymringer ført til, at ansigtsgenkendelse er blevet forbudt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere