Politiet i London vil finde mistænkte med realtids-ansigtsgenkendelse

Britisk politi vil koble et nyt it-system til ansigtsgenkendelse sammen med overvågningsudstyr i London.

Politiet i London vil bruge ansigtsgenkendelsesteknologi til at finde mistænkte på overvågningsvideoer i realtid.

Det skriver Arstechnica.

Politiet har valgt et værktøj, der baserer sig på en løsning kaldet NeoFace Watch Systems fra virksomheden NEC.

Værktøjet skal kobles med politiets såkaldte »watch lists« og med Londons overvågningsudstyr, så politiet får meddelelser om, hvis personer fra listerne dukker op på live-optagelserne.

»Som en moderne politistyrke mener jeg, at vi har en pligt til at bruge nye teknologier til at holde borgerne i sikkerhed. Uafhængig forskning viser, at offentligheden støtter os i den henseende,« lød det ifølge Arstechnica fra en assisterende politikommissær under præsentationen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Lauritzen

Det er godt nok skræmmende!

Hvor grov en forbrydelse skal man være mistænkt for, for at en sådan foranstaltning kan benyttes? Hvor stærk skal mistanken være? Har der været en domstol inde over for at vurdere mistankegrundlaget og proportionen af tiltaget?

EU har bare at indføre (det midlertidige) forbud mod ansigtsgenkendelse, ellers ved jeg godt, hvor vi er på vej hen i DK... :'(

 • 12
 • 0
#2 Peer Larsen

Lad os få det samme i Danmark. Jo sværer det er for kriminelle at gemme sig, jo bedre.

Personligt er jeg ligeglad med at blive overvåget, jeg har ikke gjort noget forkert. Jeg tvivler stærkt på, at nogen ville kunne finde det interresant at overvåge mig.

Det ville også være fantastisk hvis alle borgere i Danmark var i en DNA database, så ville det tage to minutter at finde voldtægtsforbrydere og andre kriminelle som efterlader sig dna spor.

 • 1
 • 22
#6 Christian Nobel

Storbritannien er da stadig et demokrati

Men hvor længe?

Mit ukvalificerede gæt er at inden for 10 år, så ryger Storbritannien ned i en dyb, dyb recession som vil splitte landet.

Hvis den recession kommer til at gå for meget ud over Scotland, som allerede nu ikke vil have meget med London at gøre, så bliver det en voldsom Scotexit (fra England til EU), og Nordirland vil eksplodere igen.

Højst 20 år, så står England tilbage som et forarmet land som stadig ikke forstår at imperiet ikke eksisterer.

Hvad der sker i Wales er svært at sige, men givetvis en højere grad af selvstyre, hvor man helst ikke fra nogen af parternes side krydser grænsen, eller hvis Waliserne bliver ydmyget for meget, så giver de også toryerne langefingeren.

England RIP.

 • 6
 • 1
#9 Anne-Marie Krogsbøll

Alle disse ansigtfotos kan jo på denne måde kobles til kriminelle træk. Og på sigt kan samkøring så via machine learning identificere kriminelle ansigtstræk, som så kan kobles på kommunernes nye Gladsaxe-våben til identificering af børn med kriminelle fremtidsudsigter - se dagens artikel om dette: https://www.version2.dk/artikel/gladsaxe-modellen-spoeger-nyt-ai-projekt...

I forvejen arbejdes der jo herhjemme på at identificere psykiske sygdomme via ansigtstræk, så kriminelle ansigtstræk vil passe fint ind i værktøjskassen.

Hvorfor ikke bruge alle tilgængelige våben til at forebygge, at børn bliver kriminelle (eller psykisk syge)? At tage et par fine billeder er da dejligt ikke-indgribende, det kan selt ikke mærkes? (sarkasme kan og skal forekomme).

Jeg passer på Danmark !!

 • 4
 • 1
#10 Simon Rønneberg

Personligt er jeg ligeglad med at blive overvåget, jeg har ikke gjort noget forkert.

Tænkt eksempel: En politimand, der tilfældigvis har barn i samme institution som dit, forelsker sig i din kone (uden hverken hendes eller dit vidende). Pågældende person er mere end almindeligt forskruet og beslutter nu at sætte dig ud af spillet, så der er fri adgang til konen.

Hvor svært tror du lige det er at forfalske et enkelt foto fra et overvågningskamera, så det nu er dit ansigt der er eftersøgt?

 • 4
 • 1
#13 Peer Larsen

Simon Rønneberg, det vil jo heller ikke tage lang tid at finde ud af, at det hele er forfalsket og betjenten bliver fyret.

I den virkelige verden kunne han jo f.eks. have lagt nogle stoffer i min bil/lomme eller andre steder og fået mig arresteret for det.

Jeg kan stadig ikke se, hvorfor folk er så bange for at bliver overvåget, hvorfor man er imod at finde kriminelle nemt og hurtigt.

 • 0
 • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere