Politiet erkender nu, at man ikke reagerer på anmeldelser fra de borgere, som er ramt af DDos-chikane mod deres private internetforbindelse. Det til trods for, at angrebet i værste fald kan lægge netforbindelsen ned i dagevis.
Den sløje politi-indsats er særligt opsigtsvækkende, fordi politiet på deres hjemmeside netop opfordrer til, at man melder DDoS-angreb enten til den lokale politiafdeling eller via et link på politiets fælles hjemmeside.
Ifølge chef for Nationalt Cyber Crime Centre under Rigspolitiet Kim Aarenstrup er forklaringen, at politiet ikke har ressourcer til at forfølge og sigte bagmændene bag DDoS-angreb mod private.
»At efterforske et DDoS-angreb kræver oftest en international efterforskning, fordi angrebene udføres af botnet verden over. Anmelder man et enkeltstående DDoS-angreb mod en privat internetforbindelse, skal man derfor ikke regne med, at det bliver efterforsket, medmindre det er del af en større sag,« siger Kim Aarenstrup.
Version2 har tidligere beskrevet, at flertallet af internetudbydere ikke afskærmer forbrugerne, så angrebet preller af. Det i kombination med et politi, der ikke ønsker at bruge midler på at opspore et angreb, betyder, at forbrugeren er henvist til magtesløst at acceptere angrebene.
Tænk: Forbrugeren efterladt i et hul
Hos Forbrugerrådet Tænk er man ikke tilfreds med politiets udmelding:
»Der er juridisk set tale om en hackersag, og derfor er det problematisk, at politiet ikke kan behandle de her sager. Derudover er det kritisabelt, at der ikke er nogen instans, en forbruger kan henvende sig til, skulle de opleve et angreb,« siger privacy-jurist Anette Høyrup, Forbrugerrådet Tænk, der mener, at en forbruger i tilfælde af et DDoS- eller hackerangreb efterlades i et hul.
Version2 har spurgt læserne om deres erfaringer. Tilbagemeldingen er generelt, at der intet sker, når angrebene anmeldes til politiet, og at man er overladt til sig selv, hvis ens internetudbyder ikke ønsker eller magter at hjælpe.
Opfordrer stadig til at melde angreb
Selvom politiet ikke har ressourcer til at forfølge private DDoS-angreb, opfordrer politiet stadig til at melde angrebene.
»Vi opfordrer helt klart til, at DDoS-angreb meldes, så vi kan holde øje med fænomenet og vurdere, om det er noget, der fremover skal allokeres flere ressourcer til. For som en af jeres læsere også skriver ved en af jeres andre artikler, er man først helt sikker på, at der ikke bliver taget hånd om problemet, hvis man ikke melder det,« siger Kim Aarenstrup.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.