Københavns Politi har undladt at indberette ulovligt ophængte overvågningskameraer, selv om de har pligt til det.
Chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, Michael Kjeldgaard, erkender, at det er et dilemma, at politiet på den ene side skal sørge for, at der ikke er ulovlig overvågning, når overvågningen på den anden side kan bruges til efterforskning, skriver DR
Politiet har nu oprettet et kameraregister, hvor borgere, butikker eller myndigheder frivilligt kan melde deres overvågningskameraer ind, så politiet nemt kan holde styr på, hvad der bliver overvåget og optaget i Danmark.
Spredes til resten af landet nu
Københavns Politi har det seneste år kørt et projekt, som gik ud på, at betjente skulle registrere ulovlige kameraer, som de så, men det er ikke sket en eneste gang. Michael Kjeldgaard håber dog, at det vil ændre sig, når projektet bliver spredt ud til resten af landet.
»Når det her bliver nationalt, kommer det til at være Rigspolitiet, der bliver afsender på de her retningslinjer. Og der er en tradition for, at det har en anden tyngde, når det kommer fra Rigspolitiet,« siger Michael Kjeldgaard til DR.
Politichefen tager ikke stilling til, om det ville være lettere, hvis alle overvågningskameraer bare blev gjort lovlige.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.