Politiet har mistet lydfil med alarmopkald i drabssag

En teknisk fejl hos Rigspolitiet betyder, at en lydfil med et alarmopkald i en drabssag, er forsvundet. Ifølge Rigspolitiet er det, hvad der kan ske, når man håndterer titusindvis af filer.

En lydfil med en mors opkald til alarmcentralen er forsvundet i en tragisk drabssag, hvor en far slog sig selv og sin otteårige søn ihjel mandag i sidste uge. Det skriver Ekstra Bladet.

Østjyllands Politi er i færd med at undersøge, hvorvidt der skete fejl, da politiet ikke rykkede ud efter moderens opkald til 112, men den efterforskning bliver bremset af, at hverken Østjyllands Politi eller Rigspolitiet er i stand til at finde lydfilen med optagelsen af opkaldet.

Alle opkald til alarmcentralen optages og lagres som lydfiler hos Rigspolitiet. Her bekræfter kommunikationsrådgiver Niels-Otto Fisker over for Version2, at man fredag konstaterede, at lydfilen var forsvundet.

»Det sker af og til. Vi ved ikke præcis hvor ofte, for vi opdager det kun, hvis vi går tilbage. Vi kan ikke sige, hvilken fejl der er sket, men der sker fejl, når man behandler så store mængder filer,« siger Niels-Otto Fisker.

Ifølge Rigspolitiet er der ikke tale om en større systemfejl, men blot en fejl, der lige netop er gået ud over denne konkrete fil.

Rigspolitiet opbevarer under normale omstændigheder lydfilerne med opkaldene i tre måneder, og har derfor titusindvis af lydfiler liggende. Ifølge Rigspolitiet er der som sagt ikke tale om en udbredt systemfejl, selvom fejl i lydfilerne altså kun registreres, når politiet i forbindelse med efterforskning, skal finde en arkiveret lydfil frem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (21)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kenneth Andersen

"Ifølge Rigspolitiet er der ikke tale om en større systemfejl, men blot en fejl, der lige netop er gået ud over denne konkrete fil."

Mærkeligt at det netop liiige var denne vigtige fil, der mangler i denne sag, hvor politiet kunne kritiseres (igen-igen). Når politiet kan kritiseres, så mangler beviserne underligt nok...?

 • 0
 • 0
Ditlev Petersen

Mon det kun er denne ene fil, der mangler, eller ryger der en hel masse, som man bare aldrig opdager, fordi de ikke bliver efterspurgt? Jeg kunne frygte det sidste. Findes der ikke en rigtig database med beskyttelseslog og backup, der kan håndtere store lydfiler? Ellers må politiet gå tilbage til spolebånd.

 • 0
 • 0
Jesper Utoft

en talefil fylder vel omkring 480kB for et minut. dvs en 1TB harddisk kan indeholde lydfiler for 3,8 år. Desvidere ved ét konstant opkald.

Så det er ikke voldsom dyrt at have 2-3 backups af disse lydfiler...

Nu kunne det jo også være en eller anden korrupt it supporter der tager sig betalt for at slette disse lydfiler? Det ses alt for ofte at hele it staf'en har fuld adgang til alle filer.

 • 0
 • 0
Mikkel Kruse Johnsen

-- »Det sker af og til. ....« siger Niels-Otto Fisker.

"Ifølge Rigspolitiet er der ikke tale om en større systemfejl, men blot en fejl, der lige netop er gået ud over denne konkrete fil."

Hvordan hænger det lige sammen, de mister af og til filer, men det er ikke en systemfejl. Er det inkompetente medarbejdere..

 • 0
 • 0
Erik Gotfredsen

Jeg har tidligere haft brug for materiale, som kunne være uhensigtsmæssigt for politiet hvis det kom ud. Så på en forespørgsel om akt-indsigt fik jeg følgende svar fra politiet d. 19-03-2009 11:04: "Til Erik Godtfredsen.

Jeg har desværre ikke kunnet fremskaffe yderligere mailkorrespondance end det som allerede ligger i det materiale, som du har fået aktindsigt i. Vores serversystem kører kun backup 14 dage tilbage, så den forespurgte mailkorrespondance er ikke mulig at genskabe, idet den er slettet.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte undertegnede.

Mvh.

[FJERNET]

Randers Politi

 • 0
 • 0
Martin Jørgensen

med mindre den er slettet med vilje. hvilket man nemt kunne komme til at tro. efter som "det kun er denne ene fil" der er forsvundet. og sjovt nok i forbindelse med undersøgelse af politiet.

Er det ikke snart på tide at vi adskiller den lovgivende og den udøvende magt. så der kan komme lidt klarhed om politiet og om hvor meget fusk der sker.

 • 0
 • 0
Loke Dupont

Den lovgivende og udøvende magt er skam skilt ad. Det re henholdsvis folketinget og regeringen.

Men det kunne bestemt være rart hvis det ikke var politiet der efterforskede sig selv, når de begår fejl. Statsanklagerne er ikke helt udafhængige nok til at løfte den opgave på en betryggende måde.

 • 0
 • 0
Rud W. Wichmann

DET ER SIMPELTHEN SKANDALØST AT DETTE KAN SKE - ER DET VIRKELIG SÅDAN AT NOGET AF DET JURIDISK MEST VIGTIGE BEHANDLES SÅLEDES.

OG NU TIL ET "KILDENT PROBLEM":

»Det sker af og til. ....« siger Niels-Otto Fisker.

HVORDAN KAN Niels-Otto Fisker VIDE AT FILER FORSVINDER »..af og til. ??????

DET ER EN 'OMMER' - NYE PERSONER PÅ DENNE OPGAVE.

 • 0
 • 0
Gert Christensen

Rud Wacherhausen Wichmann:

DET ER SIMPELTHEN SKANDALØST AT DETTE KAN SKE - ER DET VIRKELIG SÅDAN AT NOGET AF DET JURIDISK MEST VIGTIGE BEHANDLES SÅLEDES.

OG NU TIL ET "KILDENT PROBLEM":

»Det sker af og til. ....« siger Niels-Otto Fisker.

HVORDAN KAN Niels-Otto Fisker VIDE AT FILER FORSVINDER »..af og til. ??????

DET ER EN 'OMMER' - NYE PERSONER PÅ DENNE OPGAVE

Jeg er for så vidt enig med dig, men du behøver altså ikke at råbe (bruge Caps Lock) for at få dine meninger ud. De bliver ikke mere gyldige af at råbe...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere