Politiet geo-blokerer coronasmitte.dk af frygt for DDoS-angreb

Illustration: tashatuvango/Bigstock
Både politiets hjemmeside og coronasmitte.dk har været utilgængelige uden for rigsfællesskabet eller Tyskland.

Politiet har sat en geoblokering på både politi.dk og coronasmitte.dk, myndighedernes side med information om coronavirus. Blokeringen er sket, fordi politiet har frygtet DDoS angreb på siderne, skriver DR.

»Det er desværre sådan, at der er nogle, der synes, det ville være festligt, hvis man kunne få politiets eller andre myndigheders sider til at gå ned,« siger Thomas Kristensen, pressechef i Rigspolitiet, til DR.

Siderne er dermed kun tilgængelige i rigsfællesskabet og i Tyskland, og danskere der opholder sig andre steder kan ikke komme ind på dem. Geoblokeringen har været gældende de sidste fem dage, og Thomas Kristensen regner med, at den vil blive ophævet senere i dag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Henrik Bastholm Hansen

Siderne er dermed kun tilgængelige i rigsfællesskabet og i Tyskland, og danskere der opholder sig andre steder kan ikke komme ind på dem.

Det er ikke særligt smart. Polititets hjemmeside indeholder al information vedrørende rejseregler til og fra Danmark. Den slags skal være tilgængligt også fra udlandet.

  • 2
  • 0
#5 Per Gøtterup

Den rigtige metode er at benytte en teknologi som beskytter mod skadelig adfærd og DDoS uden at lukke reel trafik ude.

Det er skræmmende at så vigtige tjenester som politi.dk ikke allerede er beskyttet. Jeg håber det her er et wake-up call til at få fingeren ud og få de tjenester sikret!

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere