Politiet drukner i uopklarede it-forbrydelser: »Man har ikke været tilstrækkeligt forudseende«

10 kommentarer.  Hop til debatten
Politiet drukner i uopklarede it-forbrydelser: »Man har ikke været tilstrækkeligt forudseende«
Illustration: Das Büro.
Den it-relaterede økonomiske kriminalitet bliver stadig mere kompliceret, og det presser efterforskningen i landets politikredse.
10. februar kl. 09:47
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der ligger i øjeblikket 45.000 uopklarede sager om it-relateret økonomisk kriminalitet på politiets bord, og opklaringen af dem bliver ikke lettere af, at kriminaliteten bliver mere kompliceret og politiets kompetencer ikke følger med udviklingen.

Det skriver Berlingske, der har talt med Lars Wolsgaard og Lars Jensen, henholdsvis formand for Vestegnens Politiforening og formand for Nordsjællands Politiforening.

Læs også: It-kriminalitet stikker af fra politiet: Justitsministeren overvejer yderligere tiltag

Justitsminister Nick Hækkerups (S) løsning er, at politiet skal blive bedre til at prioritere i sagerne, hvilket bliver taget godt imod af Lars Wolsgaard og Lars Jensen. Men kriminalitetsbilledet vil i fremtiden kun blive mere digitaliseret, og det kræver ifølge politiformændene nye folk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Man har ikke været tilstrækkeligt forudseende. Det er et spørgsmål om nu at være forudseende. Vi er nødt til at være klar,« siger Lars Jensen til Berlingske.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
14. februar kl. 14:00

Undrer det dig?

Ja, i hvert fald måden det foregår på.

Jeg synes at det er utilfredsstillende at Version2, trods gentagne protester, fortsætter med at slette indlæg uden at give en begrundelse eller så meget som en notits i den debat, hvor indlæggene er blevet slettet.

Min egen erfaring, efter at jeg har fået slettet indlæg, er at Version2 notificerer de brugere, hvis indlæg er blevet slettet. Men der er ingen andre brugere der får besked om at der er slettet indlæg.

10
14. februar kl. 12:54

Undrer det dig?

9
14. februar kl. 12:21

Så er der igen forsvundet indslag her fra Version2.

6
11. februar kl. 02:42

Gør som i USA, tag nogle mennesker som er eksperter i IT og giv dem en politiuddannelse oven i.

Det der sker lige nu er håbløst.

En politimand, der er uddannet til at fange tasketyve og som har lært at skrive på computer med 1-fingersystem skal overdrage sagerne til nogen der ved noget om IT...

"Øh ja, vi har sån' sag der med det dersens internet, du ved nok...der er nogen der vist har snydt nogen med et eller andet de kalder Bitkøjn eller sådan noget, jeg ved ikke lige hvad det er...er det noget I kan klare ?"...

3
10. februar kl. 14:13

skal der til at give de 45.000 sager en ordentlig behandling? Nogle er sikkert forældede, andre kan behandles som cykeltyverier (skriv en anmeldelse/rapport og send offeret nummeret på den, vent to dage og send et brev med "desværre ingen spor at gå ud fra").

Det er så ikke skrevet for at gøre nar af politiet.

En masse "småkriminalitet" af typen digital berigelse/udplyndring viser sig så - måske - at være del af noget større og grimmere (der faldt dom i Århus i dag for ForNemId-svindel).

Hvor vil man finde politifolk, der kan læse 30 logfiler og spore en dynamisk IP-adresse. Hvordan vil man uddanne sådanne folk? Eller hvordan vil man hyre tilstrækkeligt mange ikke-strissere med stærk viden om it?

Vent fem år ...?

2
10. februar kl. 13:48

De fleste svindelsager handler om folk, som tager mod penge for en ting, feks. en IPhone uden at levere varen.

Det gør Politiet sjældent noget ved, uanset hvordan det foregår.

Bliver det IT-relateret, hvis aftalen foregår via chat'en istedet for man ringer?

1
10. februar kl. 13:46

No s*** Sherlock.

Men kriminalitetsbilledet vil i fremtiden kun blive mere digitaliseret, og det kræver ifølge politiformændene nye folk.

Det har kun taget politiet 10-15 år om at offentligt indrømme dette.