Politibetjente støtter Prosa økonomisk

Politiforbundet støtter nu Prosa økonomisk i konflikten mod CSC. Støtten kommer efter anklager om passivitet i sager om blokade og chikane.

Politibetjentenes fagforening Politiforbundet støtter nu aktivt Prosa. Politiforbundets forhandlingsudvalg har besluttet at give 10.000 kroner til søsterfagforeningens faglige kamp mod CSC.

»Det er fuldstændig uacceptable forhold, som arbejdsgiveren CSC har budt deres ansatte. Det er i strid med alle danske traditioner og en meget principiel konflikt. Det er gigantvirksomheden, som tromler den lille organisation. Derfor har vi valgt at bakke op om Prosas lovlige strejke,« udtaler formand Peter Ibsen på Politiforbundets hjemmeside.

Ifølge hjemmesiden undrer Peter Ibsen sig endvidere over, at en så stor virksomhed kan slippe af sted med den opførsel og mangel på forståelse for det danske aftalesystem, som er årsag til konflikten.

Støtten kommer efter, at Miracle-direktør Mogens Nørgaard har anklaget politiet for at se passivt til, når blokadevagter angiveligt chikanerer, spytter og skubber til hans medarbejdere, som CSC har hyret ind som vikarer til at tage sig af det konfliktramte arbejde.

Læs også: Miracle-direktør vil køre sin bil tværs gennem demonstrerende Prosa-folkemængde

»Efter fælles aftale mellem indsatslederen fra Politiet og demonstranterne dukker politifolkene (inkl. indsatslederen) simpelthen først op på et aftalt klokkeslet (GODT op ad formiddagen), når demonstranterne ikke gider blokere mere. Forleden havde indsatslederen sagt til de IT-folk, der stod og dirigerede trafikken på Retortvej, at "Det må I ikke", hvorefter han gik hen til demonstranterne og fik en kop kaffe og ikke foretog sig yderligere,« skriver Mogens Nørgaard i en mail, hvor han anmelder politiet til politiet for netop passivitet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (21)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Michael Madsen

Sorry, er vist ikke helt vågen endnu, så det beklager jeg....

Men man kunne godt have en lidt opfattelse alligevel af at politiet generelt har en holdning til det...

For ellers havde politiet vel gjort deres job og sørget for at folk frit kunne komme der ind...

 • 0
 • 0
#4 Peter Lind

Jeg har personligt relativt svært ved at se at det er politiets job at gå ind i konflikten og tage nogle af de strejkendes værktøjer fra dem (værktøjer, der er blevet brugt mange gange før i mange andre konflikter). Det ville være at tage stilling på mindst samme plan som politiet beskyldes for at gøre nu.

Derudover, som PHK før har gjort opmærksom på, så vil politiet altid skulle tage stilling til hvilke konsekvenser, deres handlinger får: hvilken effekt vil det have at fjerne de strejkende med magt? Vil politiet dermed eskalere en situation, der allerede har nået en ret høj temperatur, eller vil det tage luften ud af ballonen? Resultatet er på ingen måde givet på forhånd, så det ville være positivt hvis folk var bare en anelse mere nuancerede i forhold til det.

 • 0
 • 0
#6 Mikkel Høgh

Jeg har personligt relativt svært ved at se at det er politiets job at gå ind i konflikten og tage nogle af de strejkendes værktøjer fra dem

Det er politiets job at håndhæve loven, hverken mere eller mindre. Hvis de midler PROSA tager i brug er ulovlige (som her) burde politiet sørge for at CSCs ejendomsret ikke krænkes og at deres medarbejder ikke chicaneres.

 • 0
 • 0
#9 Morten Fordsmand

at deres medarbejder ikke chicaneres.

Betyder det at den chikane som CSC udførte mod sine PROSA-medlemmer burde have medført en politiaktion.

(Det er jo efterfølgende blevet afgjort, at det ikke var i orden at sætte medarbejderne til at træne skruebrækkere)

 • 0
 • 0
#11 Poul Pedersen

Man skal da vist have ret CSC-farvede briller på for at se denne blokade blive behandlet meget anderledes end sådanne blokader plejer at blive håndteret af politiet. Det er endda væsentligt mindre voldeligt end tidligere konflikter, hvilket nok også er forventeligt branchen taget i betragtning.

 • 0
 • 0
#12 Peter Lind

Det er politiets job at håndhæve loven, hverken mere eller mindre. Hvis de midler PROSA tager i brug er ulovlige (som her)

Og det er så her vi ikke er enige, idet jeg umiddelbart ikke er så skråsikker som du er på at midlerne er ulovlige. Så vidt jeg kan læse mig frem til af de mange kommentarer er der ikke enighed om at Prosa overtræder loven - så det vil jeg lade politiet om at bedømme. Som udgangspunkt tror jeg at de har et langt bedre grundlag at bedømme det ud fra end diverse kommentar-forfattere her.

 • 0
 • 0
#14 Morten Fordsmand

Two wrongs doesn't make a right”.

Det var heller ikke det jeg skrev, jeg havde bare et spørgsmål om en lovlig demonstration og blokade, i denne sammenhæng burde påkalde sig politiets opmærksomhed, hvis en tilsvarende psykisk chikane ikke gjorde det?

 • 0
 • 0
#16 Per Erik Rønne

Min egen fagforening, Gymnasieskolernes Lærerforening, støtter også Prosa, og det er jeg ganske tilfreds med. Som cand.scient. i datalogi og engelsk har jeg jo også lidt mere end et ben i Prosa-lejren (selv om grænseaftalen mellem Prosa og AC siger Dansk Magisterforening).

Man kan i øvrigt heller ikke have været tillidsrepræsentant i mere end 10 år uden at tillægge sig typiske tillidsmands-synspunkter.

 • 0
 • 0
#17 Michael Peters

Det er helt i orden at politiets fagforening støtter andre fagforeninger.

Imidlertid kan det vel ikke være rigtigt at politiets indsatsleder laver aftaler som nævnt i artiklen.

Hvis nedenstående er korrekt citeret, må jeg melde pas overfor politiet - enten er det lovligt eller også er det ulovligt. Jeg mener det er 100% forkert hvis politiet på det fysiske strejkeområde tager parti.

 • 0
 • 0
#18 Frank J. Andersen

...nu er det nævnt mange gange at hele konflikten undergraver / er i modstrid med 'den danske model'...

Og det forstår jeg faktisk ikke helt.

Modellen er vel 'bare' at det er parterne der aftaler vilkår i modsætning til central regulering / lovgivning. Eller??

Her er det jo også parterne - de kan bare ikke blive enige - og dermed opsiger den ene part aftalen... Det er vel bare en sjældent set konsekvens af modellen - men som sådan vel ikke i 'modstrid'. Forklaring udbedes..

 • 0
 • 0
#20 Ask Holme

Hej Frank

I den normale tolkning indeholder den danske model ikke opsigelser. Alle de overenskomster jeg har set indeholder en klausul om uopsigelighed i den forstand at de - uanset øvrige bestemmelser om genforhandling - løber indtil der i enighed er indgået ny aftale mellem parterne.

Det er såvidt jeg har forstået præcist sådan en klausul som arbejdsretten skal vurdere, i forbindelse med CSCs forsøg på at "opsige" aftalen med PROSA.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere