Politibetjente støtter Prosa økonomisk

10. juni 2011 kl. 10:3621
Politibetjente støtter Prosa økonomisk
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Politiforbundet støtter nu Prosa økonomisk i konflikten mod CSC. Støtten kommer efter anklager om passivitet i sager om blokade og chikane.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Politibetjentenes fagforening Politiforbundet støtter nu aktivt Prosa. Politiforbundets forhandlingsudvalg har besluttet at give 10.000 kroner til søsterfagforeningens faglige kamp mod CSC.

»Det er fuldstændig uacceptable forhold, som arbejdsgiveren CSC har budt deres ansatte. Det er i strid med alle danske traditioner og en meget principiel konflikt. Det er gigantvirksomheden, som tromler den lille organisation. Derfor har vi valgt at bakke op om Prosas lovlige strejke,« udtaler formand Peter Ibsen på Politiforbundets hjemmeside.

Ifølge hjemmesiden undrer Peter Ibsen sig endvidere over, at en så stor virksomhed kan slippe af sted med den opførsel og mangel på forståelse for det danske aftalesystem, som er årsag til konflikten.

Støtten kommer efter, at Miracle-direktør Mogens Nørgaard har anklaget politiet for at se passivt til, når blokadevagter angiveligt chikanerer, spytter og skubber til hans medarbejdere, som CSC har hyret ind som vikarer til at tage sig af det konfliktramte arbejde.

»Efter fælles aftale mellem indsatslederen fra Politiet og demonstranterne dukker politifolkene (inkl. indsatslederen) simpelthen først op på et aftalt klokkeslet (GODT op ad formiddagen), når demonstranterne ikke gider blokere mere. Forleden havde indsatslederen sagt til de IT-folk, der stod og dirigerede trafikken på Retortvej, at "Det må I ikke", hvorefter han gik hen til demonstranterne og fik en kop kaffe og ikke foretog sig yderligere,« skriver Mogens Nørgaard i en mail, hvor han anmelder politiet til politiet for netop passivitet.

21 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. juni 2011 kl. 10:57

Jeg troede ikke at politiet måtte tage side i sådan en konflikt, et er hvad hver enkel betjent gør som privat person.

Politiet er efterhånden ikke til at få ud når man har brug for det, så vi kan ligeså godt afskaffe det eller lægge det ud i det private.... Det er min mening om politiet...

2
10. juni 2011 kl. 11:06

Prøv lige at lære at læse...

Det er "politiforbundet", en legitim statssanktioneret fagforening, der har givet støtte.

Det er ikke "politiet", en etat under justitsministeriet, der har givet støtte.

Poul-Henning

5
10. juni 2011 kl. 11:29

Korrekt PHK. Men overskriften i artiklen er mildest talt misvisende. Selvom politifolkenes organisation er på PROSAs side, vil jeg til enhver tid forvente, at profesionelle politifolk stræber imod neutralitet med lovgivningen som udgangspunkt. Artiklen er som sådan god nok, men overskriften antyder, at dette ikke er tilfældet.

7
10. juni 2011 kl. 12:23

Artiklen er som sådan god nok, men overskriften antyder, at dette ikke er tilfældet.

...hvilket er årsagen til, at overskriften nu er ændret.

Vh Morten, Version2.

6
10. juni 2011 kl. 11:47

Jeg har personligt relativt svært ved at se at det er politiets job at gå ind i konflikten og tage nogle af de strejkendes værktøjer fra dem

Det er politiets job at håndhæve loven, hverken mere eller mindre. Hvis de midler PROSA tager i brug er ulovlige (som her) burde politiet sørge for at CSCs ejendomsret ikke krænkes og at deres medarbejder ikke chicaneres.

12
10. juni 2011 kl. 12:40

Det er politiets job at håndhæve loven, hverken mere eller mindre. Hvis de midler PROSA tager i brug er ulovlige (som her)

Og det er så her vi ikke er enige, idet jeg umiddelbart ikke er så skråsikker som du er på at midlerne er ulovlige. Så vidt jeg kan læse mig frem til af de mange kommentarer er der ikke enighed om at Prosa overtræder loven - så det vil jeg lade politiet om at bedømme. Som udgangspunkt tror jeg at de har et langt bedre grundlag at bedømme det ud fra end diverse kommentar-forfattere her.

11
10. juni 2011 kl. 12:40

Man skal da vist have ret CSC-farvede briller på for at se denne blokade blive behandlet meget anderledes end sådanne blokader plejer at blive håndteret af politiet. Det er endda væsentligt mindre voldeligt end tidligere konflikter, hvilket nok også er forventeligt branchen taget i betragtning.

9
10. juni 2011 kl. 12:36

at deres medarbejder ikke chicaneres.

Betyder det at den chikane som CSC udførte mod sine PROSA-medlemmer burde have medført en politiaktion.

(Det er jo efterfølgende blevet afgjort, at det ikke var i orden at sætte medarbejderne til at træne skruebrækkere)

13
10. juni 2011 kl. 12:41

Betyder det at den chikane som CSC udførte mod sine PROSA-medlemmer burde have medført en politiaktion.

“Two wrongs doesn't make a right”.

14
10. juni 2011 kl. 13:46

Two wrongs doesn't make a right”.

Det var heller ikke det jeg skrev, jeg havde bare et spørgsmål om en lovlig demonstration og blokade, i denne sammenhæng burde påkalde sig politiets opmærksomhed, hvis en tilsvarende psykisk chikane ikke gjorde det?

16
10. juni 2011 kl. 13:58

Min egen fagforening, Gymnasieskolernes Lærerforening, støtter også Prosa, og det er jeg ganske tilfreds med. Som cand.scient. i datalogi og engelsk har jeg jo også lidt mere end et ben i Prosa-lejren (selv om grænseaftalen mellem Prosa og AC siger Dansk Magisterforening).

Man kan i øvrigt heller ikke have været tillidsrepræsentant i mere end 10 år uden at tillægge sig typiske tillidsmands-synspunkter.

17
10. juni 2011 kl. 14:27

Det er helt i orden at politiets fagforening støtter andre fagforeninger.

Imidlertid kan det vel ikke være rigtigt at politiets indsatsleder laver aftaler som nævnt i artiklen.

Hvis nedenstående er korrekt citeret, må jeg melde pas overfor politiet - enten er det lovligt eller også er det ulovligt. Jeg mener det er 100% forkert hvis politiet på det fysiske strejkeområde tager parti.

19
10. juni 2011 kl. 15:29

Citaterne vedrørende indsatslederens manglende indsats stammer fra Mogens Nørgaard, og må således opfattes som et partsindlæg.

18
10. juni 2011 kl. 15:23

...nu er det nævnt mange gange at hele konflikten undergraver / er i modstrid med 'den danske model'...

Og det forstår jeg faktisk ikke helt.

Modellen er vel 'bare' at det er parterne der aftaler vilkår i modsætning til central regulering / lovgivning. Eller??

Her er det jo også parterne - de kan bare ikke blive enige - og dermed opsiger den ene part aftalen... Det er vel bare en sjældent set konsekvens af modellen - men som sådan vel ikke i 'modstrid'. Forklaring udbedes..

20
11. juni 2011 kl. 18:20

Hej Frank

I den normale tolkning indeholder den danske model ikke opsigelser. Alle de overenskomster jeg har set indeholder en klausul om uopsigelighed i den forstand at de - uanset øvrige bestemmelser om genforhandling - løber indtil der i enighed er indgået ny aftale mellem parterne.

Det er såvidt jeg har forstået præcist sådan en klausul som arbejdsretten skal vurdere, i forbindelse med CSCs forsøg på at "opsige" aftalen med PROSA.

21
11. juni 2011 kl. 18:56

Det er helt normalt med strejkevagter ved Strejker

Det må ikke udarte til Fysiske Blokader, men skruebrækker har alle dage udsat sig for tilråb og den slags

15
10. juni 2011 kl. 13:54

Så klager man til sin fagforening fx som tager den op i Arbejdsretten, som det skete her :)

8
10. juni 2011 kl. 12:24

Utroligt at se så mange på version2, som ønsker en politistat.

10
10. juni 2011 kl. 12:36

Nu bliver Mogens N. nok sur igen. Mon han nu også vil til at køre politiet ned, med hans solide, svenske bil?

3
10. juni 2011 kl. 11:18

Sorry, er vist ikke helt vågen endnu, så det beklager jeg....

Men man kunne godt have en lidt opfattelse alligevel af at politiet generelt har en holdning til det...

For ellers havde politiet vel gjort deres job og sørget for at folk frit kunne komme der ind...

4
10. juni 2011 kl. 11:27

Jeg har personligt relativt svært ved at se at det er politiets job at gå ind i konflikten og tage nogle af de strejkendes værktøjer fra dem (værktøjer, der er blevet brugt mange gange før i mange andre konflikter). Det ville være at tage stilling på mindst samme plan som politiet beskyldes for at gøre nu.

Derudover, som PHK før har gjort opmærksom på, så vil politiet altid skulle tage stilling til hvilke konsekvenser, deres handlinger får: hvilken effekt vil det have at fjerne de strejkende med magt? Vil politiet dermed eskalere en situation, der allerede har nået en ret høj temperatur, eller vil det tage luften ud af ballonen? Resultatet er på ingen måde givet på forhånd, så det ville være positivt hvis folk var bare en anelse mere nuancerede i forhold til det.