Politi vil konfiskere Bitcoins i narkosag

Krav om tilbagebetaling af Bitcoins fra narkotiltalte i Norge

Norsk politi kræver, at tre mænd, der har en narkotiltale, betaler en stor sum Bitcoins tilbage, skriver digi.no. Det er nok første gang, at en skandinavisk stat ønsker at inddrage elektroniske penge.

De tre mænd er anklaget for at have solgt narkotika for flere millioner på det mørke net. Politiet kræver tilbagebetaling af 3,1 norske millioner og desuden 120 Bitcoins ifølge Adresseavisen. Med den nuværende pris svarer til omkring 1,2 millioner norske kroner placeret i Bitcoins.

»Jeg kender ikke andre norske sager, hvor det er krævet konfiskation af Bitcoins,« siger politiadvokat Richard Beck Pedersen.

Den digitale valuta har længe været populær blandt kriminelle, fordi den er vanskeligt at spore. I Danmark har Rigspolitiets nationale cybercrime-center, kaldet NC3, dog ifølge eget udsagn fået opbygget en kapacitet, så det nu er slut for kriminelle med at gemme sig bag kryptovaluta som eksempelvis bitcoin.

Læs også: Hemmelighedsfuldt cyberpoliti om ny teknik til bitcoin-sporing: »Det har vakt opsigt, også internationalt«

I denne sag mener norsk politi også ​at have afsløret forbindelse mellem Bitcoin-konti og de tiltalte.

»Vi har været i stand til at følge transaktionerne, herunder ved at analysere transaktionsregisteret. Når dette lykkes, giver Bitcoins gode muligheder for at give oplysninger om pengestrømmene,« siger Richard Beck Pedersen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere