Politi vil konfiskere Bitcoins i narkosag

3 kommentarer.  Hop til debatten
Krav om tilbagebetaling af Bitcoins fra narkotiltalte i Norge
10. marts 2017 kl. 12:07
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Norsk politi kræver, at tre mænd, der har en narkotiltale, betaler en stor sum Bitcoins tilbage, skriver digi.no. Det er nok første gang, at en skandinavisk stat ønsker at inddrage elektroniske penge.

De tre mænd er anklaget for at have solgt narkotika for flere millioner på det mørke net. Politiet kræver tilbagebetaling af 3,1 norske millioner og desuden 120 Bitcoins ifølge Adresseavisen. Med den nuværende pris svarer til omkring 1,2 millioner norske kroner placeret i Bitcoins.

»Jeg kender ikke andre norske sager, hvor det er krævet konfiskation af Bitcoins,« siger politiadvokat Richard Beck Pedersen.

Den digitale valuta har længe været populær blandt kriminelle, fordi den er vanskeligt at spore. I Danmark har Rigspolitiets nationale cybercrime-center, kaldet NC3, dog ifølge eget udsagn fået opbygget en kapacitet, så det nu er slut for kriminelle med at gemme sig bag kryptovaluta som eksempelvis bitcoin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I denne sag mener norsk politi også ​at have afsløret forbindelse mellem Bitcoin-konti og de tiltalte.

»Vi har været i stand til at følge transaktionerne, herunder ved at analysere transaktionsregisteret. Når dette lykkes, giver Bitcoins gode muligheder for at give oplysninger om pengestrømmene,« siger Richard Beck Pedersen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
14. marts 2017 kl. 15:05

Hvis den sigtede vil udlevere ( eller slet ikke har har ) de private nøgler til de adresser hvor de ligger, hvad har de så tænkt sig at gøre?

At "nogen" på et tidspunkt så vælger at bruge de registrerede bitcoins er jo ikke nødvendigvis et bevis på at det rent faktisk er den sigtede som har adgang til dem.

/Henning

1
10. marts 2017 kl. 14:18

Jeg tror Norsk politi forsøger at sætte sig på markedet for bitcoins, det er trods alt 1/175000 af alle bitcoins de beslaglægger.