Politi-system i New York til kontrol af beslaglagte kontanter flopper fælt

Politiet i New York beslaglægger årligt millioner af dolllars som bevisførelse. Men et nyt SAP/IBM-system, som skulle øge kontrollen med de mange penge, virker ikke.

Et it-system hos The New York City Police Department, som skal holde styr på etatens beslaglæggelse af kontanter, fungerer så dårligt, at det vil bryde sammen, hvis man laver en forespørgsel på det om den samlede aktuelle beslagte sum, skriver Ars Technica.

Politiet i New York City beslaglægger årligt millioner af dollars som bevisførelse, og for at skabe større gennemsigtighed i pengemængder og kilder, forlangte lovgiverne for fire år siden, at der blev etableret et it-system.

Det fire år gamle it-system Property and Evidence Tracking System (PETS) er bygget på en SAP/ERP-platform og IBM's DB2-database af konsulenthuset Capgemini i 2012 og blev endda fremlagt som et casestudie af konsulenthuset.

PETS skulle erstatte papirbaseret dokumentation.

Stedfortrædende kommissær Robert Messner, NYPD har imidlertid oplyst til New York City Council Public Safety Committee, at man ikke havde nogen idé om, hvor mange penge der er krasset ind som bevis.

Penge beholdes til retsudgifter

Bevisførelsen er ifølge udgivelsen ofte sådan, at den anklagede skal bevise, at de beslaglagte penge ikke har noget at gøre med den sag, som borgeren er under anklage for.

Det forhold betyder, at mange ender med ikke at få deres penge tilbage, alene fordi de tilbageholdes til omkostninger til retssagen.

Et lovforslag, som er under behandling i byrådet i New York, kræver nu, at NYPD leverer de ønskede data om omfanget af kontante beslaglæggelser. Formålet er at afsløre misbrug med inddrivelsen.

Ifølge Robert Messner vil det kræve manuel optælling af over en halv million sager hvert år.

NYPD har dog foretaget en stor investering i et IBM DB2-datawarehouse med henblik på at kunne honorere kravet om optælling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

På gulvet, hvis det hele ikke stemmer. Og i toppen, hvis det viser sig at beslaglæggelsen er en ulovligt afgift, udover at blive anklaget. Samt en god indtægt for alle, så længe det får lov at køre.

Hvis de mangler en til at tælle penge op, så gør jeg det gerne for 1%, selv om der måske misset lidt, ser det ud til at det er mindre end hvad der "forsvinder" nu. Sådan en penge optælling maskinen virker nu også godt, og kunne også hurtigt tjene sig ind, samt finde mærket og falske sedler. Men det lyder nu som dårlige undskyldninger, ikke at kunne få en database der burde kunne laves i et Excel ark op at køre.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere