Amerikansk politi får lov til at ransage Google for 50.000 borgeres søgehistorik

En bestemt Google-søgning er relateret til banksvindel i Minnesota. Derfor vil politiet gerne have kendskab til alle, der har gennemført den pågældende søgning. Domstolene har sagt ja.

Politiet i byen Edina, der har ca. 50.000 indbyggere og ligger i staten Minnesota, har fået o.k. til at ransage samtlige indbyggeres Google-historik. Afgørelsen kommer fra en lokal dommer, skriver mediet citypages.

Anledningen er politiefterforskning af et forsøg på at svindle med en bankoverførsel.

I den specifikke sag vil politiet gerne vide, hvem der har søgt efter et bestemt navn, som har tilknytning til svindlen.

En Google-søgning på navnet Douglas XX - nævnt i en dommerkendelsen - giver nemlig ifølge mediet et billederesultat, som samtidig er anvendt af den mistænkte til at producere et falsk pas, som igen blev anvendt til at svindle med bankoverførslen på 28.500 dollars.

Politiet mente, at hvis de bare kunne finde ud af, hvem i byen der har googlet det pågældende navn, vil det indsnævre antallet af mistænkte.

Normalt er folks Google-søgning hverken offentlig eller tilgængelig for politiet.

Men dommer Gary Larson i Hennepin County har nu godkendt en ransagningskendelse, der giver politiet mulighed for at kigge i 'any/all user or subscriber information' for borgere Edina, der har slået det pågældende navn op fra 1. december 2016 og til 7. januar i år.

Senere samme dag udstedte politiet en ransagningskendelse mod Googles afdeling for 'custodian of records' - eller databeskyttelse, som ligger i Californien.

Politiet anmoder med kendelsen ikke bare om dag og tidspunkt for en søgning, men også navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato, CPR-numre, e-mail adresser, betalingsoplysninger, kontooplysninger, IP-adresser, og MAC-adresser på de(n) person(er), der anmodede/gennemførte søgningen.

Hvorvidt Google vil - eller kan - honorere kravet fra politiet i Edina er uklart, men ifølge mediet er det udtryk for at bevæge sig endnu et stykke ned ad en glidebane.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Søren Mors

De har vel ikke udstedt en arrestordre imod en afdeling i Google, men derimod en ransagningskendelse. De hedder så begge warrant på amerikansk engelsk.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017

Xena - an innovative force in testing next-generation communications technology

22. aug 2017