Amerikansk politi får lov til at ransage Google for 50.000 borgeres søgehistorik

En bestemt Google-søgning er relateret til banksvindel i Minnesota. Derfor vil politiet gerne have kendskab til alle, der har gennemført den pågældende søgning. Domstolene har sagt ja.

Politiet i byen Edina, der har ca. 50.000 indbyggere og ligger i staten Minnesota, har fået o.k. til at ransage samtlige indbyggeres Google-historik. Afgørelsen kommer fra en lokal dommer, skriver mediet citypages.

Anledningen er politiefterforskning af et forsøg på at svindle med en bankoverførsel.

I den specifikke sag vil politiet gerne vide, hvem der har søgt efter et bestemt navn, som har tilknytning til svindlen.

En Google-søgning på navnet Douglas XX - nævnt i en dommerkendelsen - giver nemlig ifølge mediet et billederesultat, som samtidig er anvendt af den mistænkte til at producere et falsk pas, som igen blev anvendt til at svindle med bankoverførslen på 28.500 dollars.

Politiet mente, at hvis de bare kunne finde ud af, hvem i byen der har googlet det pågældende navn, vil det indsnævre antallet af mistænkte.

Normalt er folks Google-søgning hverken offentlig eller tilgængelig for politiet.

Men dommer Gary Larson i Hennepin County har nu godkendt en ransagningskendelse, der giver politiet mulighed for at kigge i 'any/all user or subscriber information' for borgere Edina, der har slået det pågældende navn op fra 1. december 2016 og til 7. januar i år.

Senere samme dag udstedte politiet en ransagningskendelse mod Googles afdeling for 'custodian of records' - eller databeskyttelse, som ligger i Californien.

Politiet anmoder med kendelsen ikke bare om dag og tidspunkt for en søgning, men også navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato, CPR-numre, e-mail adresser, betalingsoplysninger, kontooplysninger, IP-adresser, og MAC-adresser på de(n) person(er), der anmodede/gennemførte søgningen.

Hvorvidt Google vil - eller kan - honorere kravet fra politiet i Edina er uklart, men ifølge mediet er det udtryk for at bevæge sig endnu et stykke ned ad en glidebane.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Søren Mors

De har vel ikke udstedt en arrestordre imod en afdeling i Google, men derimod en ransagningskendelse. De hedder så begge warrant på amerikansk engelsk.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017