Politi i British Columbia brugte ulovligt ClearView AI

Den canadiske by Vancouver, hvor én efterforsker har brugt ClearView AI. Illustration: David G. Gordon via Wikipedia
I Canada er ansigtsgenkendelsesteknologien ClearView AI ulovlig, men alligevel har fem politibetjente i provinsen British Columbia brugt den.

Fem politibetjente og én privatperson i den canadiske provins British Columbia har brugt den ulovlige ansigtsgenkendelsesteknologi ClearView AI.

Det skriver CBC.

I starten af februar dømte landets privacykommission teknologien ulovlig, da den indsamler portrætter af borgere uden deres samtykke.

Kommissionen vil ikke offentliggøre, hvilke politikredse som har brugt teknologien, men efter Radio-Canada kontaktede Vancouver politi, bekræftede man, at én efterforsker i Integrated Child Exploitation (ICE)-afdelingen har brugt ClearView AI.

Læs også: Ulovlig ansigtsgenkendelse udløser millionbøde til svensk politi

»Det er ikke overraskende, at betjente individuelt måske ønsker at udnytte teknologier, som de mener kan være behjælpelige,« fortæller Michael McEvoy, informations- og privacykommissær i British Columbia, og uddyber:

»Men det er vigtigt, at de tænker over, om teknologierne krænker vores regler for privatlivsbeskyttelse.«

Ifølge Michael McEvoy er der behov for at ændre reglerne, så myndigheder kan uddele bøder for overtrædelsen af lovgivningen om privatlivsbeskyttelse.

Læs også: Clearviews massive ansigts-database er nu ulovlig i europa

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere