Politi arresterer berygtet ransomware-bande i Ukraine

Illustration: vmargineanu | Bigstock
Hackergruppen Cl0p har angiveligt afpresset flere amerikanske universiteter.

Politiet i Ukraine har arresteret seks medlemmerne af hackergruppen Cl0p og beslaglagt computere, luksusbiler og lidt over en million kroner i kontanter.

Det skriver NBCNews.

Hackergruppen har formentlig stået bag en række ransomware-angreb på flere universiteter i USA, og det er første gang, at de ukrainske myndigheder slår ned på cyberkriminelle, der udfører angreb mod amerikanske mål.

Arrestationerne falder kort efter, at de amerikanske myndigheder har besluttet at skrue op for kampen mod cyberkriminalitet.

Den øgede prioritering skyldes blandt andet den sidste tids hackerangreb på olieledningen Colonial Pipeline og fødevareproducenten JBS. I begge tilfælde fik hackere i Østeuropa udbetalt store beløb i løsesum.

I denne uge mødtes den amerikanske præsident Joe Biden med Ruslands præsident Vladimir Putin. Mødet omhandlede blandt andet cybersikkerhed og den stigende trussel fra ransomware-angreb.

Ifølge NBC News fik det ukrainske politi assistance fra den internationale politiorganisation, Interpol, til at foretage anholdelserne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere