Polen advarer om intensivering af russiske cyberangreb

4. januar kl. 09:45
Polen
Det polske parlament. Illustration: Adrian Grycuk/Wikimedia Commons.
De pro-russiske hackergrupper GhostWriter og NoName057(16), der har udført henholdsvis phising- og DDoS-angreb mod det polske statsapparat, er blandt dem, der står bag stigningen i cyberangreb mod landet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Polen advarer om en stigning i cyberangreb mod landets domæner tilhørende både myndigheder, private virsomheder og almindelige brugere. Strategiske sektorer, som energi eller våben, er særligt udsatte, lyder det i en pressemeddelelse fra den polske regering.

»Nogle af disse fjendtlige kampagner kan knyttes direkte til aktiviteterne i pro-russiske hackergrupper,« lyder det. Af hackergrupper nævnes GhostWriter og NoName057(16), der står bag henholdsvis phising-angreb mod den polske regering og DDoS-angreb mod parlamentets hjemmeside.

Det skriver Bleeping Computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Nordisk Råd: Der er brug for en en fælles nordisk cybersikkerhedsstrategi

Årsagen er ifølge regeringen Polens hjælp til Ukraine, men også at Polen på den internationale arena taler stærkt for at yde hjælp til Kiev.

Det polske cybertrusselsniveau er hævet til 'CHARLIE-CRP', der ifølge Bleeping Computer blandt andet indebærer et 24-timers vagtskema i udpegede kontorer og myndigheder.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger